Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζει το πολιτικό της άνοιγμα στους εργαζόμενους και τον λαό

Συνεχίζει το πολιτικό της άνοιγμα στους εργαζόμενους και τον λαό η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με σειρά πολιτικών εκδηλώσεων, συσκέψεων και ομιλιών.

Με στόχο η πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας να πλημμυρίσει την Παρασκευή 1η Απρίλη, από εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες, κόσμο απ' όλα τα λαϊκά στρώματα της πόλης, οι Κομματικές Οργανώσεις της ΤΕ Αχαΐας προετοιμάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία και συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μπροστά στη συναυλία και τη συγκέντρωση της Παρασκευής, ήδη η Πάτρα, οι πλατείες, οι δρόμοι και οι γειτονιές της «στολίζονται» καθημερινά με τις αφίσες του Κόμματος και τα πανό που καλούν στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ενώ πανό μπήκαν και έξω από το στρατόπεδο του ΚΕΤΧΝ, καλώντας και τους στρατευμένους να πουν όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν.

Στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος, μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ναυπάκτου το απόγευμα της Δευτέρας, όπου μίλησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και μεταξύ άλλων σημείωσε πως «ο λαός και τα παιδιά του έχουν μόνο μια επιλογή: Να απορρίψουν την πολεμική προετοιμασία και τη συμμετοχή στον πόλεμο, την προπαγάνδα που στηρίζει αυτήν την πολιτική», τονίζοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι: Με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές. Αυτό είναι το δίλημμα. Η εργατική - λαϊκή πάλη μπορεί και πρέπει να χαράξει αυτοτελή, ανεξάρτητη γραμμή, μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια, στην πάλη για την κατάργηση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης. Αυτός είναι ο δρόμος για να βγουν νικητές οι λαοί».

Ακόμη για τις επόμενες μέρες στη Δυτική Ελλάδα προγραμματίζονται:

Την Παρασκευή 1 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, συγκέντρωση με ομιλητή τον Χρήστο Δάβουλο, μέλος του ΤΓ Αχαΐας.

Σάββατο 2 Απρίλη:

  • Στις 7.30 μ.μ. στον Κινηματογράφο στο Βαθύ της Ιθάκης, συγκέντρωση με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, συγκέντρωση με ομιλητή τον Θανάση Χαστά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

Κυριακή 3 Απρίλη:

Στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, συγκέντρωση με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ