Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει διακοπές ηλεκτροδότησης

Το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες για συνεργεία της ΔΕΗ που κόβουν το ρεύμα σε λαϊκά σπίτια, είτε λόγω χρεών, είτε για διάφορους λόγους, όπως ότι δεν έχουν προσκομίσει το σχέδιο ηλεκτρολόγου (!), καταγγέλλει με σχόλιό της η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Αυτό συμβαίνει, σημειώνει η ΤΕ, «ακόμη και μετά τις απαιτούμενες ενέργειες όπως πληρωμή, διακανονισμό, προσκόμιση δικαιολογητικών κ.λπ.», με τα συνεργεία να «καθυστερούν να επανασυνδέσουν το ρεύμα, παρατείνοντας τις μέρες που λαϊκά σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα», προσθέτοντας:

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που προχώρησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις από το 2011 και μετά.

Οι φτωχοί λαϊκοί άνθρωποι, που ζητάνε τα παιδιά τους να μην στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα το 2022, έρχονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς που τους βλέπουν και παθαίνουν "εγκεφαλικό" και με μια απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων "γενίτσαρων" της αντιλαϊκής πολιτικής. Για παράδειγμα, είναι πολλές και ονομαστικές οι καταγγελίες για τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από συγκεκριμένη υπάλληλο της ΔΕΗ».

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει η ΤΕ, οι υπηρεσίες της επιχείρησης είναι: «Ορθάνοιχτες και απλόχερες όταν πρόκειται για βιομηχάνους, μεγαλοξενοδόχους, "μεγαλοκαταναλωτές Ενέργειας", τόσο στις εκπτώσεις όσο και στις διευκολύνσεις απέναντι στα χρέη τους».

Αναφέρει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες και καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να παλέψουν και να διεκδικήσουν: «Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια, γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής, του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ, κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τη διακοπή ρεύματος σε άνεργο της Λάρισας (2015-06-29 00:00:00.0)
Αφησαν δεκάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα (2012-11-24 00:00:00.0)
Αφησαν δεκάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα (2012-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ