Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Ανακοινώσεις για τη Μέρα Παλαιστινιακής Γης

Η 30ή Μάρτη θεσπίστηκε ως Μέρα Παλαιστινιακής Γης μετά τον θάνατο, στις 30 Μάρτη 1976, έξι Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν για την απαλλοτρίωση 21.000 στρεμμάτων παλαιστινιακής γης εντός του Ισραήλ από τις κατοχικές δυνάμεις.

Με αφορμή την 46η επέτειο, ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Γιουσέφ Ντορκχόμ, σε ανακοίνωσή του τόνισε πως έως σήμερα οι κατοχικές δυνάμεις επιμένουν στις συστηματικές πολιτικές επέκτασης των εποικισμών και στο σύστημα διακρίσεων απαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων. Χτες, στις 12 το μεσημέρι, στη διπλωματική αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως φόρος τιμής σε όλους τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν και φυλακίστηκαν από το Ισραήλ, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους.

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του για τη Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, δηλώνει τη σταθερή του στήριξη στον συνεχιζόμενο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή βία και κατοχή:

«Τη στιγμή που οι λαοί γίνονται μάρτυρες του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν ξεχνάμε το διαχρονικό ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Ενα κράτος που δολοφονεί Παλαιστίνιους, με καθημερινά περιστατικά βίας και καταπάτησης βασικών δικαιωμάτων, συλλήψεις και φυλακίσεις ακόμη και μικρών παιδιών.

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, πάντοτε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, καλούν για άμεση υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, διακοπή κάθε στρατιωτικής - οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού: Δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967. Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Αμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σημειώνει πως η 30ή Μάρτη έχει αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη του Παλαιστινιακού λαού ως μια θλιβερή ανάμνηση της ισραηλινής αδικίας και καταπίεσης, ως μέρα διαμαρτυρίας που ενώνει όλο τον Παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για αυτοδιάθεση και εθνική απελευθέρωση, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ