Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Απειλές για «σιδερένια πυγμή» απέναντι στο «κύμα αραβικής τρομοκρατίας»

«Μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της ευημερίας και της ειρήνης στη βάση της ειρηνευτικής μας συμφωνίας. Μαζί πρέπει να κινηθούμε μπροστά και να προσφέρουμε μια εναλλακτική», ανέφερε χτες από το Αμμάν ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ι. Χέρτζογκ, που συναντήθηκε με τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα Β'.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο την επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη 27χρονος Παλαιστίνιος στο προάστιο Μπνέι Μπρακ του Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας πέντε άτομα, μεταξύ τους έναν αστυνομικό και δύο Ουκρανούς.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος κάλεσε τον Ιορδανό μονάρχη να αντιμετωπίσουν «οποιοδήποτε είδος τρομοκρατίας», καθώς αμφότεροι καταδίκασαν την επίθεση.

Την επίθεση καταδίκασε χτες και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς. Αντίθετα η «Χαμάς» επικρότησε την επίθεση ως «ηρωική», αποφεύγοντας ωστόσο να αναλάβει την ευθύνη, όπως δεν το έκανε άμεσα και καμία παλαιστινιακή οργάνωση.

Πρόκειται για την τρίτη φονική επίθεση στο Ισραήλ από τις 22 Μάρτη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προχτές έκανε λόγο για «κύμα αραβικής τρομοκρατίας», τονίζοντας ότι θα το συντρίψει με «σιδερένια πυγμή». Μεταξύ έκτακτων μέτρων που εξετάζονται είναι η πρόσληψη 15.000 ατόμων σε δυνάμεις ασφαλείας, από τους οποίους οι 4.000 θα είναι αστυνομικοί. Ο δε στρατός και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ