Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προθεσμία απολογίας για τη Δευτέρα στην κατηγορούμενη παιδοκτόνο

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε, χτες το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια στην Ευελπίδων, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Μετά από σύντομη συζήτηση πήρε προθεσμία από την 18η τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ θα παραμείνει κρατούμενη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Η κατηγορούμενη προσήλθε χωρίς δικηγόρο, αφού ο συνήγορός της, Απόστολος Λύτρας, παραιτήθηκε. Νέος δικηγόρος ορίστηκε ο ποινικολόγος Ν. Ιωάννου από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος στη συνέχεια αρνήθηκε να την αναλάβει σε συμφωνία με την κατηγορούμενη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 33χρονη δεν είπε κάτι στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ. Να σημειωθεί ότι συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, μετά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, τα οποία «έδειξαν», σύμφωνα με τις διαρροές, τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που σε μεγάλη δοσολογία προκαλεί ταχυκαρδία και αναπνευστική καταστολή, η οποία στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε υποξαιμία και βραδυκαρδία.

Σε βάρος της ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνη για την τέλεση εγκλημάτων. Επίσης, ερευνάται αν εμπλέκεται στους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας. Εξετάζεται επιπρόσθετα ο ρόλος δύο συγγενικών προσώπων, τα οποία ενδέχεται να κληθούν να καταθέσουν, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για περαιτέρω διώξεις. Επιπρόσθετα, ενδέχεται να αναζητηθούν ευθύνες και για τους χειρισμούς αρμόδιων κρατικών λειτουργών, ειδικά στην περίπτωση της Μαλένας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ