Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Η βαρβαρότητα συνεχίζεται στο Γκουαντανάμο

Φορείς βαρβαρότητας και όχι πολιτισμού οι Δυτικοί ιμπεριαλιστές, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης ανέφερε τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους φορέα του δυτικού πολιτισμού, αυτοί που δίνουν μαθήματα δημοκρατίας σε όλον τον κόσμο αποδεικνύονται φορείς βαρβαρότητας. Τους βλέπουμε στον αποκλεισμό του Ιράκ, όπου προκαλούν το θάνατο χιλιάδων παιδιών. Τους έχουμε δει στη Γιουγκοσλαβία μαζί με τους φίλους τους από την εδώ μεριά του Ατλαντικού, να σκοτώνουν αμάχους, να καταστρέφουν υποδομές, να καταστρέφουν το περιβάλλον.

Η βαρβαρότητα, εξάλλου, είναι βασικό χαρακτηριστικό του ιμπεριαλισμού. Η κακοποίηση οποιουδήποτε ανθρώπου είναι έγκλημα. Η κακοποίηση αιχμαλώτων πολέμου είναι επιπλέον σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Και ας σταματήσει αυτή η συζήτηση εάν οι κρατούμενοι στο Γκουαντανάμο είναι αιχμάλωτοι πολέμου ή όχι. Εάν οι Αμερικανοί έκαναν πόλεμο στο Αφγανιστάν, τότε είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Εάν δεν έκαναν πόλεμο οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν, τότε οι κρατούμενοι είναι απλώς θύματα απαγωγής. Αλλά και η μεταφορά τους στο κατεχόμενο έδαφος του νησιού της Κούβας δεν είναι τυχαία. Είναι σοβαρή πρόκληση απέναντι στον ηρωικό κουβανικό λαό.

Αυτά που κάνουν οι Αμερικανοί με την υποστήριξη των φίλων τους, και δυστυχώς υπήρξαν και σ' αυτήν την αίθουσα φίλοι τους, δεν τα κάνουν κρυφά. Θέλουν όλος ο κόσμος να ξέρει τι περιμένει αυτούς που πέφτουν στα χέρια τους. Ομως, αγαπητοί συνάδελφοι, όσο φοβερή και αν είναι η βαρβαρότητα, δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της ιστορίας. Φροντίζουν οι λαοί γι' αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ