Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΔΥΕΘ
Υπογραφές για την απελευθέρωση του Σλ. Μιλόσεβιτς

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε πολίτη, τους μαζικούς φορείς της πόλης να πάρουν ενεργά μέρος στην καμπάνια συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και το κλείσιμο του ΝΑΤΟικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Η ΕΔΥΕΘ, στην ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι για τις ανάγκες της συλλογής υπογραφών έχει εκδοθεί ειδική κάρτα, που είναι διαθέσιμη στα γραφεία της και στα γραφεία των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.

Στην ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ, υπογραμμίζεται ότι «η σύλληψη και η παράδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποτελεί συνέχεια της απροσχημάτιστης και ωμής επέμβασης της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης στα Βαλκάνια.

Με την προσαγωγή του Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο», τονίζει η ανακοίνωση, «προσπαθούν να ολοκληρώσουν την ηθική εξόντωση ενός λαού, που τόλμησε να αντισταθεί στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη διάλυση της πατρίδας του... Ακόμα, θέλουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς, με την προειδοποίηση ότι όποιος αντιστέκεται, όχι μόνο θα συντρίβεται, αλλά θα δικάζεται κιόλας από στημένα δικαστήρια, όπως αυτό της Χάγης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ