Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ- ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΙ
Δε δέχονται να ξαναφορολογηθούν

Κάτω από την πίεση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι αντιπροσωπείες των ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, απορρίπτοντας το ΦΠΑ 3ετίας και τις παραλλαγές του

Την αντίθεσή τους στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και στις νέες εξαγγελίες του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, που ισοδυναμούν με προσπάθεια εγκλωβισμού των ΕΒΕ στη φορολογική τους εξόντωση, δήλωσαν οι αντιπροσωπείες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων που συνήλθαν χτες, κάτω και από την πίεση που οι ίδιοι δέχονται από τη βάση του συνδικαλιστικού κινήματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι που παρευρέθηκαν, συμφώνησαν ότι απορρίπτουν το ΦΠΑ τριετίας και τις παραλλαγές του, οι χρήσεις '93 - '98 με βάση τα «αντικειμενικά κριτήρια» είναι περαιωμένες και οι ΕΒΕ δε δέχονται να ξαναφορολογηθούν, για το 1999 - 2001 ζητούν αυτόματο κλείσιμο κατ' αντιστοιχία του παλιού συστήματος.

Αργότερα το μεσημέρι συνήλθαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών μελών της ΕΣΕΕ προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα στάση της Συνομοσπονδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφία της διοίκησης αργά το απόγευμα, η ηγετική ομάδα προσπάθησε επί τέσσερις ώρες να αποφύγει να πάρει απόφαση για συγκεκριμένο πλαίσιο και μορφές κινητοποιήσεων. Ομως, κάτω από την πίεση που δέχτηκε, τόσο από τους εκπροσώπους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων και άλλους προέδρους Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων αναγκάστηκε τελικά κάτι να ψελλίσει, κάνοντας λόγο γενικά και αόριστα για συσπείρωση γύρω από τις τοπικές και περιφερειακές συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διοργάνωση τοπικών κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεις που ήδη πρέπει να σημειωθεί, έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, και έρχεται σήμερα η γνωστή για την «αλλεργία» της απέναντι σε κάθε μορφή αγώνα πλειοψηφία να «ευλογήσει» κατόπιν εορτής. Επίσης, παρέπεμψε πάλι γενικά και αόριστα στο επόμενο άγνωστο διάστημα για τη λήψη αποφάσεων για πανελλαδικές κινητοποιήσεις από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ και την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων, ενώ απέρριψε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων που πρότειναν οι σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι Ομοσπονδίες μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων με θέμα την παραπέρα δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο χαράτσι στους ΕΒΕ (2002-03-17 00:00:00.0)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις κόντρα στο συμβιβασμό (2002-03-13 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 2 Δεκέμβρη (1998-11-06 00:00:00.0)
Η ΓΣΕΒΕΕ για την εκ περιτροπής κυκλοφορία φορτηγών στο κέντρο (1998-10-21 00:00:00.0)
Αποφάσισαν ομόφωνα να παλέψουν δυναμικά (1997-10-09 00:00:00.0)
Στη βάση η απόφαση για κινητοποιήσεις (1997-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ