Τετάρτη 6 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Εγκαινιάζεται το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Ανδρέας Λυκουρίνος»

Η ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες, τον λαό της περιοχής να συναντηθούν στα εγκαίνια του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος», την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Οι εργασίες για τη δημιουργία του Στεκιού μας ολοκληρώθηκαν με μεράκι, κέφι και τη συμβολή μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Φιλοδοξία μας τώρα είναι ο χώρος αυτός, στην καρδιά της Καισαριανής (Ερυθρού Σταυρού 29, δίπλα στο Σκοπευτήριο) να συμβάλει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στην ανάγκη για πολιτισμό και πολιτιστική δημιουργία για τη νεολαία της περιοχής, που ασφυκτιά στις σημερινές συνθήκες. (...)

Επιλέξαμε ως τοποθεσία την Καισαριανή, την ιστορική γειτονιά στο κέντρο των Ανατολικών Συνοικιών, χτισμένη με τον πόνο της προσφυγιάς, κέντρο της ΕΑΜικής Αντίστασης. Μια γειτονιά συνυφασμένη με τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, με την αλύγιστη νεολαία στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. (...)

Με το όνομα του Στεκιού μας και το σχέδιο του λογότυπου του, θέλουμε να τιμήσουμε τον Ανδρέα Λυκουρίνο, τον νεότερο εκτελεσμένο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τον 14χρονο ΕΠΟΝίτη, που στις 5 του Σεπτέμβρη 1944 εκτελέστηκε μαζί με την Ηρώ Κωνσταντοπούλου και άλλους 48 αγωνιστές που κρατούνταν στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Ο Ανδρέας στον δρόμο για την εκτέλεση βρήκε τρόπο να πετάξει ένα σημείωμα που έγραφε: "Μπαμπά με πάνε για εκτέλεση μαζί με τους (αναφέρει ονόματα). Ειδοποίησε παρακαλώ τα σπίτια τους. Μη στενοχωριέστε. Ανδρέας". Τους εκτελούσαν πέντε - πέντε και μόλις είδε τον Γερμανό να κατεβάζει το πολυβόλο του, καθώς ήταν μικρός στο μπόι σηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του για να φθάσει στο ύψος της κάννης...».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εγκαινίων θα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό από τον Παναγιώτη Κοσκινά, μέλος του ΣΠ Αττικής και Γραμματέα της ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ.

Ομιλία από τον Ιάσονα Φανό, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της ΟΠ Αττικής.

Συναυλία αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι

Hip Hop Livε! Με τους Retro, Rhyme Riot, Φρανκ, Drugitiz


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ