Τετάρτη 6 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε χτες τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Νωρίτερα, η κυβέρνηση του Υεμενίτη Προέδρου Χάντι και ένοπλοι αντικυβερνητικοί Χούθι αλληλοκατηγορήθηκαν ότι παραβίασαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, τρεις μέρες αφού τέθηκε σε ισχύ δίμηνη εκεχειρία στη χώρα που σπαράσσεται εδώ και περισσότερα από 7 χρόνια από τον πόλεμο.

ΣΑΓΚΑΗ.-- Επέκταση των περιοριστικών μέτρων αποφάσισαν οι αρχές στη Σαγκάη, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πάνω από 13.000 νέα κρούσματα κορονοϊού. Τη Δευτέρα υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ 25,67 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της Σαγκάης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Σε διαρροή μεθανίου και κατάρρευση τμήματος στοών οφείλεται ο θάνατος των 8 ανθρακωρύχων που την περασμένη Παρασκευή δεν γύρισαν σπίτια τους, από το ορυχείο γαιάνθρακα «Soko», στη νότια Σερβία. Μέχρι χτες παρέμεναν τα ερωτήματα για τυχόν παγιδευμένους εργάτες. Θυμίζουμε ότι πριν πιάσει δουλειά η πρώτη βάρδια (5 π.μ.) σημειώθηκε έκρηξη. Οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 18. Το 1998, στο ίδιο ορυχείο είχαν σκοτωθεί 29 εργάτες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν χτες ως ενεχόμενοι στην ένοπλη επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας με αποτέλεσμα τον θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 12. Ο πρώτος συλληφθείς είναι ο 26χρονος Ντάντρο Μάρτιν που μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος ως ύποπτος για ρίψη πυρών κατά διερχόμενων στη διάρκεια καβγά έξω από μπαρ και ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου αδελφού του Σμάιλι Μάρτιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ