Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επανακατάθεση Ερώτησης για τους σεισμούς στη Θήβα

Εδώ και 7 μήνες δεν έχει απαντηθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση

Την ώρα που στην περιοχή της Θήβας εξελίσσεται εδώ και πάνω από έναν χρόνο μία ιδιαίτερα ανησυχητική σεισμική δραστηριότητα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο πρόληψης και προστασίας του λαού, αλλά αρνείται να απαντήσει ακόμα και στις Ερωτήσεις που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και οι βουλευτές Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης προχώρησαν σε επανακατάθεση σχετικής Ερώτησης που είχε καταθέσει το ΚΚΕ τον Οκτώβρη του 2021 και στην οποία η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει.

Στην Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ κάνουν αναφορά στη σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται στην περιοχή της Θήβας, στην έντονη ανησυχία που προξένησε σε κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής, αλλά και στην ανάγκη «εξάντλησης κάθε πρόσφορου μέτρου από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, ώστε να προληφθούν έγκαιρα οι συνέπειες ενός μεγαλύτερου σεισμού ή ακόμα και της τρέχουσας σεισμικής ακολουθίας».

Τονίζουν ωστόσο ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιες κρατικές αρχές «έχουν πράξει ελάχιστα για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης των υποδομών της πόλης». Προσθέτουν ότι εκτός «από έναν έλεγχο πρώτου βαθμού που διενήργησε ο δήμος Θηβαίων στα σχολεία, δεν φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στατικότητας στα υπόλοιπα δημόσια κτίρια», όπως στο Νοσοκομείο Θήβας, στα κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, της ΤΟΜΥ Θήβας και της Περιφέρειας, στα δικαστήρια, στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και στις σχεδόν 300 εργατικές κατοικίες στον οικισμό «Θήβα ΙΙΙ», οι οποίες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν και για κατασκευαστικές ατέλειες και παραμένουν στην κυριότητα του ΟΑΕΔ.

Συνεχίζοντας επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει λάβει κανένα μέτρο για την έμπρακτη στήριξη κατοίκων οι οποίοι εντοπίζουν έστω και μικρής έκτασης στατικά προβλήματα στις κατοικίες τους, και δεν γνωρίζουν αν και κατά πόσο μπορούν να απευθυνθούν σε κάποια αρμόδια κρατική υπηρεσία για να τους συνδράμει.

Τονίζοντας την επιστημονικά και εμπειρικά τεκμηριωμένη σημασία της πρόληψης για την αποφυγή τραγικών συνεπειών από έναν ισχυρό σεισμό, ο ΓΓ και οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

- Να πραγματοποιηθούν καθολικοί προσεισμικοί έλεγχοι στατικότητας στο σύνολο των δημόσιων κτιρίων της πόλης της Θήβας και των Κοινοτήτων Ελεώνα, Μουρικίου, Πλατανακίου, Υπάτου, Βαγίων και Αμπελοχωρίου.

- Να πραγματοποιηθούν καθολικοί προσεισμικοί έλεγχοι στατικότητας σε όλα τα κτίρια του οικισμού εργατικών κατοικιών «Θήβα ΙΙΙ».

- Να χορηγηθεί έμπρακτη δυνατότητα συνδρομής μέσω ειδικών στους ιδιώτες κατοίκους της περιοχής οι οποίοι, εύλογα, επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προσεισμικούς ελέγχους στατικότητας στις κατοικίες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
47 σχολεία έχουν χτιστεί πριν τον αντισεισμικό κανονισμό του 1984! (2023-08-17 00:00:00.0)
Η αντισεισμική θωράκιση δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι «κόστους - οφέλους» (2023-02-11 00:00:00.0)
Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την αντισεισμική θωράκιση (2023-02-07 00:00:00.0)
Η αντισεισμική προστασία στη μέγγενη του «κόστους - οφέλους» (2022-05-31 00:00:00.0)
Να ληφθούν τώρα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης στη Θήβα (2021-10-07 00:00:00.0)
Κανένα έργο προστασίας του λαού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (2008-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ