Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ληφθούν τώρα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης στη Θήβα

Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Χρήστος Κατσώτης με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν την έντονη σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται εδώ και μήνες στην πόλη της Θήβας και τονίζουν ότι παρά την έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί στο σύνολο των κατοίκων και εργαζομένων, οι αρμόδιες κρατικές αρχές έχουν πράξει ελάχιστα για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης των υποδομών της πόλης.

Κάνουν ιδιαίτερη αναφορά σε κτίρια και δημόσιες υποδομές, στις οποίες εργάζονται, εισέρχονται ή και διαμένουν εκατοντάδες άνθρωποι, τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει κανένας αντισεισμικός έλεγχος. Σημειώνουν επίσης ότι κανένας έλεγχος δεν έχει γίνει ούτε στις εργατικές κατοικίες «Θήβα 3», που την κυριότητα έχει ο ΟΑΕΔ και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει για κατασκευαστικές ατέλειες, ενώ αναφέρουν ότι μόνο στα σχολικά κτίρια έχει γίνει έλεγχος «πρώτου βαθμού» από τον δήμο Θηβαίων.

Επίσης τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την έμπρακτη στήριξη των κατοίκων οι οποίοι εντοπίζουν έστω και μικρής έκτασης στατικά προβλήματα στις κατοικίες τους και δεν γνωρίζουν αν και κατά πόσο μπορούν να απευθυνθούν σε κάποια αρμόδια κρατική υπηρεσία για να τους συνδράμει.

Στο πλαίσιο αυτό οι δύο βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για τις ενέργειες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την πραγματοποίηση καθολικού προσεισμικού ελέγχου στατικότητας στο σύνολο των δημόσιων κτιρίων της πόλης της Θήβας και των γειτονικών Κοινοτήτων. Επίσης, για τον καθολικό προσεισμικό έλεγχο στατικότητας σε όλα τα κτίρια του οικισμού εργατικών κατοικιών «Θήβα 3», καθώς και για τη χορήγηση έμπρακτης δυνατότητας συνδρομής, μέσω ειδικών, στους κατοίκους της περιοχής που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προσεισμικό έλεγχο στις κατοικίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ