Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από υπόδικος ... αξιωματικός υπηρεσίας

Στην τοποθέτηση υπόδικου πυρονόμου σε θέση αξιωματικού υπηρεσίας αναφέρεται Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και Νίκου Παπαναστάση, προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η Ερώτηση αναφέρει: «Τον Ιούλη του 2020 εξαρθρώθηκε στην Πρέβεζα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, μέλος του οποίου ήταν και εν ενεργεία πυρονόμος. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, προφυλακίστηκε και τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του.

Τον Γενάρη του 2021 αποφυλακίστηκε, τον δε Ιούλη του ίδιου έτους έληξε η διαθεσιμότητά του, αφού παρήλθε ένα (1) έτος από την έναρξή της. Μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας επέστρεψε στη θέση του και με διαταγή της υπηρεσίας ο υπόδικος πυρονόμος αναλαμβάνει έκτοτε διάφορες υπεύθυνες θέσεις, ακόμη και αξιωματικός υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη επιλογή του Πυροσβεστικού Σώματος να αξιοποιεί και να εμπιστεύεται έναν υπόδικο για σοβαρά κακουργήματα έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα του λαού της Πρέβεζας, αλλά και των πυροσβεστών της ευρύτερης περιφέρειας, στους οποίους ο συγκεκριμένος πυρονόμος είναι γνωστός, λόγω της προηγούμενης θητείας του ως προέδρου, αλλά και γενικού γραμματέα της Ενωσής τους. Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του πυροσβέστη με έναν υπόδικο σε βάρος του οποίου εκκρεμούν πολύ σοβαρές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αλλά και πειθαρχική δίωξη της υπηρεσίας του.

Ολα αυτά συνιστούν πρόκληση. Η επιλογή του Πυροσβεστικού Σώματος να εμπιστεύεται την ιδιαίτερα υπεύθυνη θέση του αξιωματικού υπηρεσίας σε πυροσβέστη ο οποίος είναι υπόδικος για μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση, όπως είναι η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, δημιουργεί πληθώρα ερωτημάτων. Αλλωστε η πολιτική και η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος σε αρκετές περιπτώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν εξαντλήσει την αυστηρότητά τους για ελάσσονα ζητήματα.

Ερωτώνται οι υπουργοί: Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ