Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Ανέδειξε σημαντικά προβλήματα διαβίωσης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα (εκτός από τη Χρυσή Αυγή, που αναφέρθηκε στο χτεσινό φύλλο).

Σχετικά με τη διαφημιστική εκστρατεία στην οποία πρωτοστατεί ο δήμαρχος για την «πράσινη Αθήνα» μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε: «Δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση για τον μεγάλο περίπατο, έχοντας πλέον συμπληρώσει περισσότερο από ένα χρόνο, και αναφέρεται στην "αρνητική εντύπωση" που έχει η πλειονότητα κατοίκων του κέντρου και όσων εργάζονται σε αυτό για τις παρεμβάσεις του μεγάλου περιπάτου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το 87% των κατοίκων δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την ποιότητα της παρέμβασης και το 89% βαθμολογεί χαμηλά τη σχεδιαστική επάρκεια. Δεν περνάει έτσι αυτή η εικονική πραγματικότητα που διαμορφώνετε, γιατί δεν έχει σχέση με την καθημερινότητα του κόσμου».

Ακόμα συμπλήρωσε: «Διαφημίζονται διάφορες αναπλάσεις, δεν γίνεται καμία αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει η προηγούμενη δημοτική αρχή για να προχωρήσουν 24 ωριμότατες απαλλοτριώσεις συγκεκριμένων οικοπέδων για να χρησιμοποιηθούν για πράσινο, παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Τι γίνεται με αυτές;

Για παράδειγμα, το πρώην εργοστάσιο στην οδό Αχαρνών απέναντι από τον Αγιο Ελευθέριο, τα οικόπεδα δίπλα από το γήπεδο του Απόλλωνα στην περιοχή του Προμπονά. Ολα αυτά είχε αποφασιστεί να απαλλοτριωθούν και μας είχε διαβεβαιώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ότι θα έρθει εικόνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα περιμένουμε.

Για το Πάρκο Δρακόπουλου φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε έξι μήνες από τότε που κατέρρευσε το κτίσμα, χωρίς καμία απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στο ερώτημά μας, με τους κατοίκους της περιοχής να περπατούν στην Πατησίων επειδή το πεζοδρόμιο έχει κλειστεί από ερείπια. Ο Ερυθρός Σταυρός τώρα γκρεμίζει τα ερείπια και δεν ξέρουμε τι ακολουθεί. Θέλουμε να υπάρξει δέσμευση ότι αυτός ο χώρος, ένας από τους τελευταίους μεγάλους χώρους της Αθήνας, θα ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωσή του ώστε να γίνει χώρος δημόσιος με πράσινο και παιδικές χαρές και όχι εμπορικά κτίρια.

Από το 2012, τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, δυο δημοτικές αρχές, για τις σχολικές επιτροπές του δήμου δίνουν περίπου 3 εκατ. ευρώ το χρόνο. Και επειδή η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την κυβέρνηση, είναι σίγουρο ότι και για το σχολικό έτος 2021-2022 θα δοθεί πάλι το ίδιο ποσό.

Σήμερα, έρχεται η διοίκηση του δήμου να αντιμετωπίσει με τα ίδια χρήματα τις αυξημένες ανάγκες με την προσθήκη της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, δηλαδή τη λειτουργία με τα ίδια χρήματα επιπλέον σχολικών μονάδων, με περίπου 1.300 επιπλέον παιδιά. Δεν έχει προβλεφθεί έκτακτη χρηματοδότηση και το υπουργείο Παιδείας καλύπτει μόνο να φτιαχτούν οι αίθουσες, δημιουργώντας μια τραγελαφική εικόνα, όπως στο 148ο Νηπιαγωγείο που στεγάζεται στο 133ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, με 10 εκπαιδευτικούς να μην έχουν αίθουσα εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να σχεδιάζουν τη λειτουργία του σχολείου στο προαύλιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ