Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Κινδύνεψαν σπίτια από φωτιά στην Ασπριά

Αντιμέτωποι με μεγάλη φωτιά μέσα στο χωριό τους ήρθαν οι περίπου 40 κάτοικοι της Ασπριάς του δήμου Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία, χτες νωρίς το μεσημέρι, όταν ξέσπασε πυρκαγιά εντός του οικισμού.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 13.05 και επενέβη με δυνάμεις από τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία και το Αγρίνιο. Συνολικά επιχείρησαν 15 οχήματα με 40 άνδρες, καθώς και εναέρια μέσα.

Οπως όμως τονίστηκε από κατοίκους, υπήρξε καθυστέρηση στην άμεση επέμβασή της, αφού δεν υπάρχει κοντινός σταθμός, σε μια περιοχή που είναι δασική, ενώ η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε εξωτερικούς περίβολους 5 σπιτιών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καίγοντας και ένα εγκαταλειμμένο ακατοίκητο.

Η ζημιά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν άμεσα δεν παρέμβαιναν οι κάτοικοι, βοηθώντας στην κατάσβεση αλλά και στην κοπή δέντρων και ξερών χόρτων για τη δημιουργία ζωνών. Στο χωριό δεν είχαν γίνει καθαρισμοί όλο το προηγούμενο διάστημα από την πλευρά του δήμου και των υπόλοιπων αρμόδιων υπηρεσιών, κάτι που μεγάλωνε τους κινδύνους. Η κατάσβεση επιτεύχθηκε το απόγευμα, ενώ στο χωριό παρέμειναν προληπτικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αλλες πυρκαγιές

Αλλη πυρκαγιά μαινόταν στην περιοχή Αστεραίικα Ηλείας όπου επιχειρούσαν 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τέσσερα αεροσκάφη. Φωτιά υπήρχε και στην Αρετή Ηλείας, όπου κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη. Επίσης, σε φωτιά στην περιοχή Αμπελα Ανατολικής Μάνης επιχειρούσαν 21 πυροσβέστες με εφτά οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τέσσερα αεροσκάφη.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για καπνό λόγω φωτιάς από υπόγειο κτιρίου τράπεζας στη Σταδίου. Λίγο πριν τις 16.00, διαπιστώθηκε βραχυκύκλωμα σε μονάδα αδιάλειπτης παροχής τάσης (ups), σε ένα από τα υπόγεια του κεντρικού κτιρίου της Alpha Bank. Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Επιτόπου επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ