Σάββατο 16 Απρίλη 2022 - Κυριακή 17 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Το «Τσεσμέ» αρχίζει πάλι έρευνες

Τη νέα έξοδο του ερευνητικού σκάφους της Τουρκίας «Τσεσμέ» στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της χώρας, αναφέροντας «έρευνες μέχρι τις 21 Απριλίου».

Στο μεταξύ, τη σκυτάλη των παροτρύνσεων για ενεργειακές κολιγιές στην περιοχή πήρε την Παρασκευή ο πρώην «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, που είναι ηγέτης του τουρκοκυπριακού Κόμματος του Λαού (ΚΛ). Ο Οζερσάι είπε ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες» με σχέδια «ρεαλιστικά», όπως αυτό που είχε προτείνει παλιότερα ο ίδιος, με συνεργασία ανάμεσα σε «Νότια και Βόρεια Κύπρο», Τουρκία, Αίγυπτο, Ισραήλ και Παλαιστίνη, χωρίς να αναμένεται συνολική λύση στην Κύπρο και χωρίς να τίθεται η συνολική λύση ως προϋπόθεση. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόσφατη επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ «πολύ σημαντική» γιατί «με αυτή ήρθε στο τραπέζι μια πιο ευρεία συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, αλλά και με τη συμπερίληψη του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου».

Ακόμα, ο Οζερσάι υποστήριξε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε να κατευθύνεται, κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον, προς μια αλλαγή πολιτικής», συμπληρώνοντας ότι «πλέον (οι Ελληνοκύπριοι) κάνουν βήματα λέγοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε με μεθόδους οικοδόμησης εμπιστοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ