Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΩΝ
Απορρίπτει εκ νέου τη συγχώνευση Τμημάτων Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Κάθετη αντίθεση στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των Τμημάτων Δασκάλων και Νηπιαγωγών σε ενιαία Παιδαγωγικά Τμήματα εξέφρασε ξανά η Σύνοδος Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών, που συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο στην Αθήνα, σε μια ανοιχτή συνεδρίαση γι' αυτό το θέμα.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση συγχώνευσης είχε τεθεί από την υπουργό Παιδείας σε πρόσφατη Σύνοδο των Πρυτάνεων και έχει πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων από το σύνολο των αντίστοιχων Τμημάτων, εκπαιδευτικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους. Το κείμενο της Συνόδου των Παιδαγωγικών Σχολών και Τμημάτων ενάντια στο ενδεχόμενο των συγχωνεύσεων έχει ήδη υπερψηφιστεί ομόφωνα από τις τρεις Συγκλήτους όπου έχει τεθεί (ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), ενώ μετά το Πάσχα θα τεθεί και στις υπόλοιπες Συγκλήτους όπου υπάρχουν Παιδαγωγικά Τμήματα.

Η Σύνοδος «τεκμηριώνει επιστημονικά και παιδαγωγικά τη διακριτότητα και ιδιαιτερότητα των Τμημάτων Προσχολικής Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, και κατά συνέπεια εμμένει στην έντονη αντίθεσή της για τυχόν συγχωνεύσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων», δηλώνει εκ νέου μετά και την ανοιχτή συνεδρίαση του Σαββάτου. Εκεί έδωσαν το «παρών» στηρίζοντας τις θέσεις της Συνόδου εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων. Παρευρέθηκε επίσης ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του Κόμματος στην αναχρονιστική και αντιεπιστημονική πρόταση για συγχώνευση των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Ακόμα παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, στηρίζοντας τις θέσεις της Συνόδου, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Σ. Θεοδωρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΜέΡΑ25.

  • «Ακαδημαϊκό και επιστημονικό έγκλημα» χαρακτηρίζει η ΔΟΕ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της τη μεθόδευση του υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση των Παιδαγωγικών Τμημάτων και τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί «δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον σχεδιασμό του μέλλοντος της δημόσιας Εκπαίδευσης με βάση "θολές" επιδιώξεις και μεθοδεύσεις, ερήμην του εκπαιδευτικού κινήματος».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ