Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τροπολογία για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Τροπολογία για την Ανώτατη Εκπαίδευση και για τους εκπαιδευτικούς κατέθεσε χτες το υπουργείο Παιδείας. Περιλαμβάνει ρύθμιση για τα «Βιομηχανικά Διδακτορικά», τα οποία σύμφωνα με το υπουργείο θα έχουν αντικείμενο την «εξεύρεση μιας επιστημονικά πρωτότυπης και τεκμηριωμένης λύσης σε συγκεκριμένα προβλήματα μιας επιχείρησης». Ετσι περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο η εμπορική αξιοποίηση γίνεται κυρίαρχος σκοπός της έρευνας που θα γίνεται στα πανεπιστήμια, με τις επιχειρήσεις να παραγγέλλουν έρευνες και να απολαμβάνουν τα αποτελέσματά τους, τα οποία θα βοηθούν στην αύξηση της κερδοφορίας τους.

Το υπουργείο επίσης προωθεί ρύθμιση με την οποία «δρομολογείται η αναβάθμιση του θεσμού των Επισκεπτών Καθηγητών και η εισαγωγή του θεσμού των Επισκεπτών Ερευνητών».

Προβλέπεται παράλληλα οι αιτήσεις για τη χορήγηση αδειών σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) να υποβάλλονται το αργότερο έως 31 Μάη και η απόφαση για χορήγησή τους να εκδίδεται το αργότερο μέχρι 30 Ιούνη κάθε έτους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που είναι αντικειμενικά αδύνατος ο προγραμματισμός της αιτούμενης άδειας. Παράλληλα, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των προσλαμβανόμενων εκπαιδευτικών κλάδων νοσηλευτών και βρεφονηπιοκόμων κατά την κατάρτιση πινάκων των μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ