Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απρόκλητη παρουσία αστυνομικών και εκτεταμένη χρήση χημικών

Την «παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και την αναίτια χρήση χημικών και κρότου λάμψης» μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου καταδικάζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» σε φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμειναν για ώρες το μεσημέρι της Δευτέρας ανεπτυγμένες μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, εντός του campus, όπου πριν αποχωρήσουν έκαναν απρόκλητη χρήση χημικών.

Οπως τονίζει η ανακοίνωση, «πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, να συγκεντρώσει τέτοιο όγκο αστυνομικών δυνάμεων σε ένα κλειστό πανεπιστήμιο, απουσία φοιτητών», ενώ παράλληλα σημειώνει πως «δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα το τι έρχεται να εξυπηρετήσει αυτή η ενέργεια, με ποια αφορμή βρέθηκαν στον χώρο».

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» προσθέτουν ότι η πλειοψηφία των φοιτητών, μέσα από τις αποφάσεις των συλλόγων τους, την αγωνιστική τους δράση, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους έχουν μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Τονίζουν επίσης πως η μεθόδευση αυτή «έρχεται να εξυπηρετήσει το περαιτέρω χτύπημα των σπουδών μας, την ώρα που ετοιμάζεται νέος νόμος - πλαίσιο, συγχωνεύσεις και κατάργηση Τμημάτων, όπως στα ξενόγλωσσα Τμήματα, κατάργηση των δωρεάν έντυπων συγγραμμάτων, χτύπημα στη φοιτητική μέριμνα.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να δυναμώσουν τους συλλόγους, τις διαδικασίες τους, την οργανωμένη πάλη, να εμποδίσουν τα σχέδιά τους!».

Να σημειωθεί ότι την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων απαίτησαν με παρεμβάσεις τους διδάσκοντες και εργαζόμενοι του ΑΠΘ.

Ο Λευτέρης Μαμάτας, μέλος της διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ, δήλωσε πως οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν έχουν κανένα ρόλο μέσα στο πανεπιστήμιο και πως «δημιουργείται ένα σκηνικό έντασης, όπως αυτά που μας έχουν συνηθίσει στις γιορτές και τις αργίες, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την ένταση της καταστολής, η οποία γενικεύεται σε όλα τα επίπεδα».

Παρέμβαση στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποίησε και ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Εργαζομένων του ΑΠΘ, απαιτώντας την άμεση αποχώρησή τους, ενώ δήλωσε ότι «κάθε τέτοια περίοδο, πριν τις γιορτές, στήνεται ένα σκηνικό έντασης με σκοπό να διευκολύνει άλλους σχεδιασμούς, οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν ούτε με τους φοιτητές, ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με τους διδάσκοντες. Ενα σκηνικό έντασης το οποίο στη συνέχεια θα δικαιολογήσει την είσοδο των δυνάμεων καταστολής μόνιμα στο Πανεπιστήμιο, και αναφέρομαι στην πανεπιστημιακή αστυνομία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οριστικοί τίτλοι τέλους για την πανεπιστημιακή αστυνομία (2023-07-13 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο και συναυλία ενάντια στην ένταση της καταστολής και το «Πανεπιστήμιο ΑΕ» (2022-09-23 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο σήμερα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία (2022-05-13 00:00:00.0)
Ηχηρή καταδίκη των σχεδίων εμπέδωσης κλίματος αστυνομοκρατίας (2022-04-21 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στους φοιτητές (2021-02-26 00:00:00.0)
Καταλύθηκε το άσυλο! (1999-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ