Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο και συναυλία ενάντια στην ένταση της καταστολής και το «Πανεπιστήμιο ΑΕ»

Συλλαλητήριο και συναυλία ενάντια στην ένταση της καταστολής και το «Πανεπιστήμιο ΑΕ» πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι, μαζί με διδάσκοντες και εργαζόμενους του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, ο Σύλλογος Διοικητικών Εργαζομένων και ο ΕΣΔΕΠ του ιδρύματος όπως και μέλη ΔΣ εργατικών σωματείων της πόλης.

Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Βασιλακόπουλος, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Χωροταξίας του ΑΠΘ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως οι φοιτητές θα συνεχίσουν τον οργανωμένο αγώνα τους που μέχρι τώρα έχει αποτρέψει την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο. Κατήγγειλε από το βήμα της συγκέντρωσης την προσπάθεια της κυβέρνησης να μπάσει στα «μουλωχτά» την Πανεπιστημιακή Αστυνομία σε ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις πρόσφατες επιθέσεις της αστυνομίας με δακρυγόνα και γκλοπς σε φοιτητές και νεολαία μέσα στο πανεπιστήμιο.

Επίσης, κάλεσε τους φοιτητές να δυναμώσουν τους συλλόγους τους, ώστε να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα ανακούφισης απέναντι στην ακρίβεια, όπως, για παράδειγμα, την άμεση και σταθερή μηνιαία επιδότηση της φοιτητικής κατοικίας με 300 ευρώ για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι και την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας εισδοχής των φοιτητών στις εστίες με παράλληλη ενοικίαση ξενοδοχείων όπου δεν επαρκούν τα δωμάτια των εστιών.

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο Θανάσης Κουτσουράς, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Εργαζομένων του ΑΠΘ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Με συνθήματα όπως «Οι φοιτητές δεν είναι πελατεία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία», «Η αστυνομία μέσα στις σχολές, μπράβοι και προστάτες για πολυεθνικές» και «Από τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία», οι φοιτητές, έχοντας στο πλευρό τους διδάσκοντες και εργαζόμενους του ΑΠΘ αλλά και μέλη εργατικών σωματείων πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε μέσα στο ΑΠΘ.

Εκεί, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας με σύνθημα «Εξω η αστυνομία από τις σχολές! Παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές!», στην οποία συμμετείχαν τα μουσικά σχήματα Timeless, Multivision και Βουκολική Διαταραχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ