Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο ενάντια στον πόλεμο

Πάνω από 40 δημιουργοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ για τη δημιουργία σύγχρονου, πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του.

Ετσι, στη φετινή εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στο Στέκι του Πολιτισμού (έξω από το θεατράκι του πάρκου) και συγκεντρώνει από την πρώτη στιγμή πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε πάνω από 70 σύγχρονα έργα που το καθένα με τον τρόπο του αποτυπώνει τον πόλεμο και τις συνέπειές του. Στην έκθεση έχουν βρει τον χώρο τους όλες οι εικαστικές μορφές, από τη ζωγραφική και τη γλυπτική έως το video art και τις εικαστικές εγκαταστάσεις (installations). Συμμετέχουν νέοι και παλιότεροι εικαστικοί - μέλη του ΕΕΤΕ, σπουδαστές της ΑΣΚΤ, καθώς και αυτοδίδακτοι εικαστικοί.

Με αφετηρία την παρακίνηση του Μαγιακόφσκι ότι η Τέχνη δεν πρέπει να αντανακλά σαν καθρέφτης αλλά σαν φακός να μεγεθύνει, η ΚΝΕ μέσα από αυτήν την προσπάθεια επιδίωξε να στρέψει τον μεγεθυντικό φακό της Τέχνης στην πραγματικότητα και την αλήθεια που μένει στο περιθώριο των μεγάλων καλλιτεχνικών διοργανώσεων.

Ενα φιλόδοξο και τολμηρό εγχείρημα, που αποδεικνύει ότι και στον χώρο των εικαστικών η ΚΝΕ μπορεί να οργανώσει μια τόσο μεγάλη, ομαδική έκθεση με σύγχρονο έργο, που φανερώνει και τη μεγάλη ανάγκη των δημιουργών να συνομιλήσουν με το έργο τους και να απευθυνθούν στο κοινό.





Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ