Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δωρεάν λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης σε Λάρισα και Αγρίνιο

Σημαντικές πρωτοβουλίες από τα Εργατικά Κέντρα για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση των εργατικών και λαϊκών οικογενειών πήρε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση δωρεάν λαϊκών μαθημάτων αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια στήριξης της μάθησης των παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους, απέναντι στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Σήμερα που τα προβλήματα οξύνονται για το σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων και του λαού, δείχνουμε την ανάγκη έντασης της αλληλεγγύης, της έμπρακτης βοήθειας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΚ Αγρινίου Γιώργος Ντουντούμης, προσθέτοντας ότι στην προσπάθεια αυτή είναι σημαντική η συμβολή και των εκπαιδευτικών, που ήδη δηλώνουν συμμετοχή προκειμένου τα μαθήματα να ξεκινήσουν αρχές Οκτώβρη.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το ΕΚ Αγρινίου πραγματοποιεί εξορμήσεις σε σχολεία, γειτονιές και στέκια νεολαίας, με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις μαθητών. Καλεί ταυτόχρονα τα εργατικά σωματεία να απευθυνθούν στα μέλη τους, να καταγραφούν όλες οι ανάγκες. Μέχρι στιγμής μπορούν να γίνουν τα μαθήματα Φιλολογικών και Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.

«Αυτή η προσπάθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη προσφορά εθελοντών εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών. Ανθρώπων που συμβάλλουν με κόπο, χρόνο και θυσία. Αναμετρούνται καθημερινά με τις δυσκολίες της αποστροφής στο σχολείο, της απαξίωσης της γνώσης, της έντασης των ταξικών φραγμών», σημειώνει η διοίκηση του ΕΚ Αγρινίου, που μαζεύει αιτήσεις στα τηλέφωνα 6981717994 και 6984079547, με υπεύθυνους τους Κώστα Παπακωνσταντίνου (μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ) και Αθηνά Κουτρούμπα (πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αγρινίου).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Εργατικό Κέντρο, με τον Γ. Ντουντούμη να τονίζει «Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο. Παλεύουμε για πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα, να μην απαιτούνται κανενός είδος επιπλέον φροντιστήρια. Θέλουμε να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίζει κανείς μπροστά στις δυσκολίες και στα εμπόδια, εναποθέτοντας την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων σε κυβερνητικές αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και δήθεν "σωτήρες", αλλά να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, οργανώνοντας την πάλη του και με όπλο την αλληλεγγύη».

Ξανά φέτος δωρεάν μαθήματα στη Λάρισα

Δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου διοργανώνουν για άλλη μια χρονιά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σωματεία της πόλης. Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν στα μαθήματα δεκάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και φέτος.

Εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων διδάσκουν φιλολογικά μαθήματα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά. Μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε παιδί λαϊκής οικογένειας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επικοινωνία: Στο τηλέφωνο 2410250708 ή στα σωματεία του Εργατικού Κέντρου. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6).

Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «οι αλλαγές που προωθούνται τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία κάνουν τη μόρφωση και την εκπαιδευτική διαδικασία να φαντάζουν Γολγοθάς για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Σκοπός μας είναι να υψώσουμε τον δικό μας τοίχο λαϊκής αλληλεγγύης, ώστε κανένα παιδί να μη βρεθεί χωρίς βοήθεια, χωρίς στήριξη στη μόρφωσή του, να μην απογοητευτεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εχε το νου σου στο παιδί... (2024-09-28 00:00:00.0)
Δωρεάν «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» και φέτος (2023-09-08 00:00:00.0)
Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά λαϊκών οικογενειών (2021-10-06 00:00:00.0)
Επανεκκίνηση για τα λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης (2021-09-08 00:00:00.0)
Λαϊκά φροντιστήρια και μαθήματα αλληλεγγύης (2017-09-14 00:00:00.0)
Μαθήματα αλληλεγγύης διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα (2017-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ