Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μετά την περιπλάνηση ως αναπληρωτές, νέα αδιέξοδα για τους νεοδιόριστους

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Παιδείας με αίτημα τη μείωση του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής στον τόπο διορισμού

Την ανάγκη και τη δυνατότητα που υπάρχει να ικανοποιηθεί το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής τους στον τόπο διορισμού σε έναν χρόνο από δύο που είναι σήμερα, ανέδειξαν εκπαιδευτικοί μέσα από κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες στο υπουργείο Παιδείας.

Εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών δήλωσαν τη στήριξή τους στο αίτημα των νεοδιόριστων συναδέλφων τους που έχοντας ζήσει την περιπλάνηση ως αναπληρωτές, τις ανατροπές στους πίνακες διορισμού, σήμερα ως διορισμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έξοδα μετακίνησης, με την ακρίβεια να τσακίζει σε βασικά είδη, υπηρετούν μακριά από τις οικογένειές τους συντηρώντας δύο σπίτια. Τα παραπάνω αναπαρέστησαν στην κινητοποίηση με ένα δρώμενο όπου πρωταγωνιστούσε ένας εκπαιδευτικός με μία βαλίτσα στο χέρι, με τις μετακινήσεις στις περιοχές τοποθέτησης να εναλλάσσονται με τα διαστήματα ανεργίας, να καλείται πρώτα ως αναπληρωτής και στη συνέχεια ως μόνιμος να επιλέξει ανάμεσα σε δουλειά ή οικογένεια.

Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν την κυβέρνηση και το υπουργείο να υιοθετήσει την τροπολογία που, παράλληλα με τη συλλογική διεκδίκηση, προτείνουν Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ και προβλέπει ότι οι νεοδιοριζόμενοι μετά την υπηρέτηση τουλάχιστον ενός έτους στην περιοχή διορισμού τους θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης.


Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής, τονίζοντας πως το Κόμμα στηρίζει και με αυτόν τον τρόπο τον δίκαιο αγώνα των νεοδιόριστων. Οπως τόνισε, το αίτημα είναι δίκαιο και αναγκαίο να υλοποιηθεί για λόγους οικογενειακούς, κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς, καλώντας για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση - όπως έκανε το ΚΚΕ και κατά τη συζήτηση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή - να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα με νομοθετική ρύθμιση. Οπως τόνισε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν, οι εργαζόμενοι πρέπει να επιλέξουν τον δρόμο του αγώνα και όχι να περιμένουν σωτήρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ