Τετάρτη 27 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεβάζουν ρυθμούς τα σωματεία στη Θεσσαλία

Στην τελική ευθεία για τις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Θεσσαλία. Στη Λάρισα, συνεδρίασε χτες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και κατέληξε σε πρόγραμμα δράσης.

Μεταξύ άλλων, σήμερα θα γίνουν μαζικές εξορμήσεις σε φαρμακαποθήκες, εργοστάσια μετάλλου και τροφίμων, στον «Αρμό», σε γιαπιά, σε σούπερ μάρκετ, ιδιωτικές κλινικές και αλλού. Επίσης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, ενώ πανό και αφίσες «στολίζουν» από χτες κεντρικούς δρόμους της πόλης και γειτονιές.

Εξορμήσεις θα γίνουν από σωματεία και συνδικαλιστές και του δημόσιου τομέα. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων δήμων Λάρισας προκήρυξε στάση εργασίας, με σκοπό να πραγματοποιηθούν μικρές εκδηλώσεις, αύριο Πέμπτη, στην Υπηρεσία Πρασίνου, την Παρασκευή 29 Απρίλη (7 - 8 π.μ.) στο αμαξοστάσιο και την ίδια μέρα από 12.30 μ.μ. έως 1.30 μ.μ. στο δημαρχείο. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στις συνοικίες της Νεάπολης και της Γιάννουλης.

Ακόμα, την Παρασκευή 29 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία, ενώ στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 1η Μάη θα παρουσιαστεί μουσικό δρώμενο που ετοιμάζεται από το Παράρτημα του ΠΜΣ.

Στην Καρδίτσα, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καλούν τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων της πόλης, αγροτικούς συλλόγους του νομού στη σύσκεψη που οργανώνουν σήμερα στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Προγραμματίζονται επίσης εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ, γιαπιά, στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.

Στα Τρίκαλα, με αιχμή την πάλη ενάντια στην ακρίβεια, σωματεία της πόλης οργανώνουν κινητοποίηση - μαζική εξόρμηση, την Παρασκευή 29 Απρίλη. Παράλληλα, εξορμήσεις θα γίνουν σήμερα στη ΦΑΓΕ, στη ΒΙΟΣΕΡ, σε σούπερ μάρκετ, στο Νοσοκομείο. Στον Βόλο, τέλος, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» προγραμματίζουν εξορμήσεις σε «Jumbo», «Praktiker», σούπερ μάρκετ, ΒΕΜΕΚΕΠ, ΜΕΤΚΑ, «Χαλυβουργία» και ΣΥΡΜΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ