Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
«Ούτε σκέψη για απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο»

«Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και την εργασιακή μας προοπτική!», δηλώνει η «Πανσπουδαστική ΚΣ» με αφορμή τις προβλέψεις του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» για απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία, η οποία είναι απαραίτητη για να ασκήσει ο απόφοιτος το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει άμεσα ακόμα και όσους απόφοιτους δεν θέλουν να κατευθυνθούν προς την Εκπαίδευση, αφού, πρώτον, δημιουργεί κατηγοριοποιήσεις που οδηγούν σε αυριανές μισθολογικές διαφορές και, δεύτερον, ανοίγει τον δρόμο για απόσπαση και άλλων επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο μας!

Αυτό σημαίνει ότι το πτυχίο μας δεν θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα να διδάσκουμε! Η παιδαγωγική επάρκεια θα είναι πλέον ένα πανάκριβο εμπόρευμα για όποιον μπορεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ηδη πολλά Ιδρύματα πωλούν πιστοποιητικά παιδαγωγικής επάρκειας με τη μορφή επί πληρωμή σεμιναρίων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΕΚΠΑ με δίδακτρα 700 ευρώ!», τονίζει η ΠΚΣ θυμίζοντας πως «το 2018, μέσα από μεγάλους αγώνες που δώσαμε οι φοιτητές των καθηγητικών σχολών, μπλοκάραμε τα σχέδια της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποσπάσει την επάρκεια από το πτυχίο». «Οπως τότε, έτσι και τώρα τα σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά! Δεν θα επιτρέψουμε το πτυχίο μας να γίνει κουρελόχαρτο», σημειώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει: «Στις 18 Μάη στηρίζουμε - ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Οχι στην απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο μας. Ολη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο, καθολικά, δωρεάν στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Στελέχωση των πανεπιστημιακών τμημάτων με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και γενναία χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκών. Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ