Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Γνωριμία με την Ιστορία του Κόμματος και του εργατικού κινήματος

Με σύνθημα «Διδασκόμαστε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε! Αντλούμε έμπνευση από τη συγκλονιστική Ιστορία του Κόμματός μας και του εργατικού κινήματος της χώρας μας!», η ΤΟ Μαθητείας - Κατάρτισης της ΚΝΕ διοργανώνει επισκέψεις - εκδηλώσεις στην Αττική.

Αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της:

«Αν αγανακτείς με τον πόλεμο, αν αγανακτείς με την αδικία, με την μπόχα και δυσωδία που συναντάς σε όλες τις πλευρές της ζωής σου, έχεις επιλογή! Δίπλα στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να παλέψουμε μαζί ενάντια στη ρίζα όλων αυτών των προβλημάτων, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα! Για την κοινωνία της πραγματικής ευημερίας και ελευθερίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Η συγκλονιστική Ιστορία του Κόμματός μας και του λαού μας διδάσκει: Οτι ο λαός μπορεί να "σηκώσει κεφάλι", μπορεί να κατακτήσει όλα αυτά που του αξίζουν και του ανήκουν, μόνο όταν οργανωθεί και παλέψει σε κατεύθυνση σύγκρουσης με αυτό το σύστημα, το κράτος, τους μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις του!».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-- Σάββατο 7 Μάη, στις 12 μ., επίσκεψη της ΤΟ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ξενάγηση στον χώρο όπου εκτελέστηκαν οι 200 κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 και στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης.

-- Κυριακή 15 Μάη, στις 6 μ.μ., επίσκεψη της ΤΟ στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (οδός Εθν. Αντιστάσεως 33, πεζόδρομος). Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Ιστορίας του ΚΚΕ.

-- Σάββατο 21 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Μουσείο της Μακρονήσου (Αγ. Ασωμάτων 31, Θησείο), εκδήλωση - συζήτηση της ΤΟ, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Σοβιετικής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ