Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ημερίδα για τις κατευθύνσεις διδασκαλίας και τα προγράμματα σπουδών στο σχολείο

«Σκέψεις και προβληματισμοί για τις κατευθύνσεις διδασκαλίας και τα προγράμματα σπουδών στο σχολείο» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ το Σάββατο 7 Μάη, από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό.

Την εισηγητική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις σε πέντε θεματικές ενότητες, με διαλείμματα ενδιάμεσα.

Η πρώτη ενότητα (11 π.μ. - 12 μ.) αφορά τα γλωσσικά μαθήματα και στο πλαίσιό της θα γίνουν παρεμβάσεις για τη Λογοτεχνία, το μάθημα της Γλώσσας στο Δημοτικό και τη διδασκαλία των Ελληνικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η δεύτερη ενότητα (12.30 μ.μ. - 2.30 μ.μ.) αφορά τις Φυσικές Επιστήμες και τα Μαθηματικά και θα γίνουν παρεμβάσεις για τα Μαθηματικά σε όλες τις βαθμίδες, τις Φυσικές Επιστήμες στο Δημοτικό, αλλά και ξεχωριστά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τη Χημεία, τη Φυσική και τη Βιολογία.

Η τρίτη ενότητα (3 μ.μ. - 5 μ.μ.) αφορά ζητήματα ερμηνείας της κοινωνίας και της εξέλιξής της και θα γίνουν παρεμβάσεις για τη «Δημοκρατία» στην αντίληψη του σημερινού σχολείου, τις ιστορικές επετείους του 1821 και 1922, το μάθημα της Ιστορίας, των Θρησκευτικών, της Οικονομίας και τις Κοινωνικές Επιστήμες.

Η τέταρτη ενότητα (5.30 μ.μ. - 7 μ.μ.) αφορά την Αισθητική και Φυσική Αγωγή, με παρεμβάσεις για τα αντίστοιχα αντικείμενα, αλλά και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, με παρεμβάσεις για τη συγκρότησή τους και για το πώς παρουσιάζονται οι ανισότιμες σχέσεις των δύο φύλων σε αυτά.

Η πέμπτη ενότητα (7.30 μ.μ. - 9 μ.μ.) αφορά την πολιτική και ιδεολογική διαπάλη με επίκεντρο το περιεχόμενο της σχολικής γνώσης, με παρεμβάσεις για την αναπαραγωγή της αστικής κοσμοαντίληψης στα προγράμματα σπουδών, την αξιολόγηση και τον ρόλο του εκπαιδευτικού, το σχολείο των σύγχρονων αναγκών, ενώ στο κλείσιμο θα συνοψιστούν βασικά συμπεράσματα και προοπτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ