Πέμπτη 5 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαντούν στη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Ντόμινο συνδικαλιστικών διώξεων καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καθώς για άλλη μια φορά εμποροϋπάλληλοι σέρνονται στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκαν τις δουλειές και τους μισθούς των συναδέλφων τους. Αύριο Παρασκευή δικάζονται 5 άτομα με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας» και της «συκοφαντικής δυσφήμησης», για την κινητοποίηση που έγινε στις 6/3/2017 έξω από κατάστημα της εταιρείας «Discount Market», στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων προγραμματίζει συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 8.30 το πρωί, και καλεί σωματεία και φορείς με τη συμμετοχή τους να καταδικάσουν την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Η δίκη αφορά την κινητοποίηση στην οποία καλούσαν στις 6/3/2017 η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη», έξω από κατάστημα της εταιρείας «Discount Market», με βασικό αίτημα να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι της πρώτης εταιρείας στη δεύτερη, κάτι το οποίο όφειλε να κάνει η εργοδοσία βάσει του ΠΔ 178/2002, που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων.

Σημειωτέον, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη δικαιωθεί δικαστικά για αυτόν τον αγώνα. Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων τονίζει: «Για εμάς δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, ούτε διάθεση υποχώρησης! Κάνουμε καθαρό προς κάθε κατεύθυνση: Δεν θα βάλετε τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση στον γύψο! Δεν πρόκειται να "κάτσουμε στα αυγά μας", ούτε να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Η τρομοκρατία και ο φόβος δεν θα περάσουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ