Πέμπτη 5 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Το δικαίωμα του λαού στο ρεύμα θα το αποφασίσουν τα... δικαστήρια

Κάλπικες προσδοκίες στον λαό που μαστίζεται απ' την ενεργειακή φτώχεια επιχειρεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την τροπολογία που κατέθεσε χτες σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα, με την οποία ζητά να μην προχωρούν οι αποκοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά έως ότου τα δικαστήρια ή η κυβέρνηση αποφανθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τη ρήτρα αναπροσαρμογής!

Στην πραγματικότητα, αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δικαίωμα όλων των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομάγαζων στο να έχουν ρεύμα και θέρμανση να συνδεθεί με ...κάποια απόφαση δικαστηρίου. Και λογικό είναι, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς με την πολιτική του οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι και τις διακοπές ρεύματος. Τώρα με αυτή την πρόταση επιχειρεί να παραμυθιάσει τον λαό, αφού σπρώχνει κάτω απ' το χαλί την κοινή για τα αστικά κόμματα στρατηγική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης», βασική αιτία της εκτίναξης της τιμής του ρεύματος. Και κοροϊδεύει ισχυριζόμενος πως είναι δυνατόν και η στρατηγική αυτή να υλοποιείται απρόσκοπτα και ο ίδιος να μην υφίσταται τις βαρύτατες συνέπειές της.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του χτες στην τηλεόραση του «Alpha» ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ενώ η σημερινή όπως και η δική του κυβέρνηση τα έδωσαν όλα στις ΗΠΑ και για την ευόδωση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή, εντούτοις δεν πήραν τα ανάλογα ανταλλάγματα που προσδοκούσε η αστική τάξη της χώρας, σε αντίθεση με την Τουρκία που έχει ραγδαία αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της. Ακόμα, ο Αλ. Τσίπρας που και εκείνος ως πρωθυπουργός μετέτρεψε τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, επέκρινε την κυβέρνηση για την επ' αόριστον παραχώρηση των στρατιωτικών βάσεων, λέγοντας ότι έτσι χάνεται ένα διαπραγματευτικό χαρτί προκειμένου από καιρό σε καιρό να παζαρεύονται νέα ανταλλάγματα για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός «κάδρου» ο ένοχος, εντός οι στόχοι του κεφαλαίου(2023-01-24 00:00:00.0)
Εμείς οικοδομήσαμε τη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ(2020-01-30 00:00:00.0)
Σε ρόλο... κυβερνητικής ρεζέρβας για την αντιλαϊκή πολιτική(2015-09-29 00:00:00.0)
Ζήτημα... «ευφυίας» τα δεινά που βιώνει ο λαός!(2014-12-20 00:00:00.0)
Εξωραΐζει τους θεσμούς της ΕΕ(2013-12-24 00:00:00.0)
Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί το χαράτσι της ΔΕΗ(2012-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ