Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Σε ρόλο... κυβερνητικής ρεζέρβας για την αντιλαϊκή πολιτική

Το ρόλο της έξτρα εφεδρείας προκειμένου να περάσουν απρόσκοπτα οι βαθιά αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο διεκδικεί για το κόμμα του ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο οποίος, με διαδοχικές συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ, την περασμένη Κυριακή, έκανε σαφές ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και μάλιστα «χωρίς ανταλλάγματα», καθώς και ότι έχει αποστείλει νέα επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, για να του διαμηνύσει ότι αν ναυαγήσει η κυβερνητική συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, έχει ...«για ρεζέρβα» την Ενωση Κεντρώων.

«Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ανταλλάγματα. Εγώ δεν ζητάω υπουργεία και λάφυρα, όπως έκαναν οι κύριοι Καμμένος και Κουβέλης», ανέφερε μιλώντας στο «Mega», και πρόσθεσε ότι έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό που «πιστεύω θα την κρατήσει σαν ρεζέρβα. Θα την χρησιμοποιήσει όταν ναυαγήσει η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Ενα τρίμηνο θα πάει χαμένο, αλλά μετά και οι ξένοι θα δουν τις προτάσεις μας και θα καταλάβουν ότι χρειάζεται αλλαγή σεναρίου».

Οσον αφορά τις περιβόητες προτάσεις του, αυτές τις έχει κάνει ήδη γνωστές από την επομένη κιόλας των εκλογών, με την πρώτη επιστολή που έστειλε προς τον Αλ. Τσίπρα και είναι βγαλμένες από τα συρτάρια των επιχειρηματικών ομίλων. Μεταξύ άλλων, προτείνει απολύσεις στο Δημόσιο στο όνομα δήθεν της κάθαρσης, μείωση των συντάξεων μέσω της ενοποίησης κύριων και επικουρικών, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και άλλα παρόμοια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ