Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ - ΓΑΛΛΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Επιχειρηματικές συμπράξεις στο έδαφος των μνημονίων

Στη Γαλλία, για διήμερη επίσκεψη, βρίσκεται από χτες πολυπληθές κλιμάκιο του ΣΕΒ, μετά από πρόσκληση του γαλλικού επιχειρηματικού συνδέσμου βιομηχάνων και εργοδοτών - MEDEF. Οι Ελληνες βιομήχανοι, στο πλαίσιο των επαφών τους, συναντώνται με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Ε. Μακρόν και Μ. Σαπέν, αντίστοιχα, καθώς και με «εκπροσώπους κορυφαίων γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων».

Στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή μετέχουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι από τομείς όπως οι Κατασκευές, Ενέργεια, Βιομηχανία (μέταλλα), Φάρμακα, Λιανεμπόριο, Πληροφορική - Επικοινωνίες, Ασφάλειες, Τράπεζες και βιομηχανικός εξοπλισμός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΒ, οι δυο βιομηχανικοί σύνδεσμοι προχωρούν στη συγκρότηση «κοινής ομάδας εργασίας», με στόχο την προώθηση επενδύσεων σε βιομηχανικά δίκτυα υψηλής προστιθέμενης αξίας, και για τη διαμόρφωση μιας «συνεκτικής ενεργειακής πολιτικής με ανταγωνιστικό κόστος».

Επόμενο βήμα, σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η πραγματοποίηση γαλλικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα, το Δεκέμβρη, με σκοπό τη «διερεύνηση επενδυτικών πρωτοβουλιών και επιχειρηματικών συμπράξεων».

Ειδικότερα, η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει:

-- Ενίσχυση του διμερούς εμπορίου, προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών συμπράξεων στην ΕΕ, στην περιοχή της Μεσογείου και στη Μέση Ανατολή. Μέχρι το Νοέμβρη του 2015, η κοινή ομάδα εργασίας θα παρουσιάσει τις προτάσεις της και το Δεκέμβρη του 2015 ο MEDEF και ο ΣΕΒ συμφώνησαν να παρουσιάσουν τις κοινές προτάσεις πολιτικής στα θεσμικά όργανα της ΕΕ καθώς και στους εκπροσώπους των κυβερνήσεων.

-- Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα αναπτυχθούν δράσεις (επενδυτικές και επιχειρηματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις) «μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επισκόπησης προόδου του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας». Είναι φανερό το γεγονός ότι οι επιχειρούμενες επιχειρηματικές συμπράξεις, μέσω της προσέλκυσης και γαλλικών μονοπωλίων, έχουν προϋπόθεση την εφαρμογή των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα,«ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας υποστηρίζει σθεναρά την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας», ενώ παράλληλα τονίζει ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε καινούργιες γαλλο - ελληνικές επιχειρηματικές συνέργειες και συμπράξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ