Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Ψάχνουν κι άλλες «πλάτες» για την υλοποίηση του μνημονίου

Επιθυμητή για την κυβέρνηση «κάθε δυνατή συναίνεση» στα ζητούμενα του κεφαλαίου και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της

Eurokinissi

Σήμα στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στο Ποτάμι, κάνει ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, δηλώνοντας ότι «η διεύρυνση της στήριξης της κυβέρνησης είναι ένας συνεχής στόχος μας», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης». Σε ό,τι αφορά το απροκάλυπτο πια «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, σε σημείο που λόγος γίνεται πια και για οργανική του ένταξη σ' αυτήν, υποστηρίζει ότι «θα ήταν ευχής έργον αν η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έβαζε τέλος σε αυτό που εδώ και δύο δεκαετίες εύστοχα έχουμε ονομάσει νεοφιλελεύθερη συναίνεση».

Σε ευρύτερες συναινέσεις «δείχνει» και ο Ν. Βούτσης, ο επόμενος εκτός απροόπτου πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας σε συνέντευξή του στη «Real News» ότι «σε θέματα στα οποία απαιτείται η μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση, η Βουλή μπορεί να διευκολύνει μέσα από τον απρόσκοπτο, έγκυρο και σε βάθος διάλογο των δυνάμεων που τη συναποτελούν». Υπενθυμίζει, άλλωστε, ότι «αυτή η Βουλή δεν μπορεί παρά να είναι και προπομπός της επόμενης ως Αναθεωρητικής Βουλής», προσδιορίζοντας ως ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν αυτό του εκλογικού νόμου, μια συζήτηση που - όπως φάνηκε και στην τελευταία προεκλογική περίοδο - συνδέεται άμεσα με τις συνολικότερες διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος.

Βέβαιος για τη σταθερότητα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει, από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλ. Φλαμπουράρης, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέτουν ερωτηματικό στη στάση που θα τηρήσουν οι προσκείμενοι βουλευτές στην ομάδα των «53+». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ξεκαθαρίζει ότι «η λαϊκή εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό δεσμεύει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ». Με τη σειρά του κάνει σήμα σε κάθε ενδιαφερόμενο, αναφέροντας ότι στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων για ανάκαμψη κερδών θα επιδιωχθεί «κάθε δυνατή συναίνεση στη βάση των προεκλογικών, προγραμματικών μας δεσμεύσεων».

Την ίδια στιγμή, η οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο επίκεντρο της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει στις 10 και 11 Οκτώβρη, όπου αναμένεται να εκλεγούν νέα Πολιτική Γραμματεία και γραμματέας που θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ