Πέμπτη 5 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρατσιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας με τραυματισμό μετανάστη

Επίθεση με αεροβόλο όπλο και προφανή ρατσιστικά κίνητρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι, καταγγέλλει μετανάστης από το Πακιστάν. Σύμφωνα με την καταγγελία, η επίθεση έγινε την περασμένη Δευτέρα το πρωί, στην 3ης Σεπτεμβρίου 113, όταν οδηγός ταξί, αφού έβρισε χυδαία τους μετανάστες που φορούσαν τις χαρακτηριστικές παραδοσιακές φορεσιές, πυροβόλησε προς το μέρος τους 3 - 4 φορές. Οι μετανάστες εκείνη την ώρα γυρνούσαν από τη γιορτή Εΐντ Ουλ Φιτρ που γίνεται την πρώτη μέρα από τη λήξη του ραμαζανιού.

Μια σφαίρα βρήκε τον Αλί Ριάζ στο κεφάλι, ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, και τον τραυμάτισε, ενώ οι περίοικοι που κάλεσαν το ΕΚΑΒ και οι υπόλοιποι μετανάστες που βρίσκονταν στο σημείο, βρήκαν μία σφαίρα στο πεζοδρόμιο την οποία παρέδωσαν στην αστυνομία. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα. Την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Κομματικές Οργανώσεις 6ης Δημοτικής Ενότητας Αθήνας του ΚΚΕ: «Να απομονωθούν οι φασίστες παντού»

Οι ΚΟ 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλουν τη νέα επίθεση στην πλατεία Βικτωρίας κατά μεταναστών και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Το τελευταίο διάστημα γίνεται συστηματική προσπάθεια αναζωπύρωσης της λειτουργίας και της δράσης διαφόρων φασιστικών - ναζιστικών μορφωμάτων και σχηματισμών, ανάμεσά τους και των ίδιων των καταδικασμένων εγκληματιών ναζιστών, με την ανοχή του αστικού κράτους, μηχανισμών του και της ίδιας της κυβέρνησης. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την προκλητική εξύμνηση του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ από τον Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, με τους βουλευτές των αστικών κομμάτων να τον χειροκροτούν».

Και συνεχίζουν: «Υπεύθυνος για τα βάσανα που βιώνουμε, δεν είναι ο διπλανός μας ούτε ο πρόσφυγας και ο μετανάστης, ο εργάτης άλλης εθνικότητας και θρησκείας. Υπεύθυνοι για όσα ζούμε, για την εκμετάλλευση και την αδικία, είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετεί τα κέρδη των αφεντικών και που τους δίνει το δικαίωμα να μας ξεζουμίζουν και να "ξεσαλώνουν" με την αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς. Το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο διαχωρισμού της εργατικής τάξης, σε Ελληνες και μετανάστες, ιδιαίτερα τώρα, σε συνθήκες εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και προετοιμασίας για νέα σφαγή μεταξύ των λαών. Η ιστορική εμπειρία αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι το τσάκισμα και η συντριβή του φασισμού και του ναζισμού δεν είναι απλά ζήτημα το οποίο λύνεται στα δικαστήρια με την έκδοση κάποιας θετικής απόφασης, όπως με τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία της περιοχής μας όπου ζουν και εργάζονται πολλοί μετανάστες, να αντιπαλέψουν τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά μέσα από την οργανωμένη πάλη των σωματείων τους και των μαζικών φορέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ