Πέμπτη 5 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητική εισαγγελική πρόταση υπέρ χρυσαυγιτών

Τη μετατροπή επί της ουσίας του κατηγορητηρίου από κακούργημα σε πλημμέλημα πρότεινε χτες η εισαγγελέας Αικατερίνη Μπαρτζάκλη στη δίκη των δύο πρώην στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Σωτ. Δεβελέκου, άλλοτε πρωτοπαλίκαρου του Μιχαλολιάκου και συνομιλητή του Λαγού στη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και Ακη Θεοδώρου, στελέχους της ΤΟ Πειραιά της ΧΑ, που κατηγορούνται για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή για την επίθεση στο Στέκι «Φαβέλα» στο Κερατσίνι. Αν και το τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης υπό την καθοδήγησή τους επιτέθηκε στο χώρο, τον Φλεβάρη του 2018 με λοστάρια, σιδερογροθιές και άλλα φονικά εξαρτήματα, σπάζοντας κεφάλια και προκαλώντας εγκαύματα, η εισαγγελέας έκρινε, αφού δέχθηκε ότι με αυτά τα χαρακτηριστικά έγινε η επίθεση των χρυσαυγιτών, ότι δεν ήθελαν να τους σκοτώσουν, αλλά να τους τραυματίσουν! Ετσι ζήτησε την ενοχή των δύο ναζιστών για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και όχι για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τις οποίες κατηγορούνταν.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτυπήματα με σιδερολοστό, ενώ άλλα δύο νεαρά άτομα υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς.

Ο Δεβελέκος, που και αυτός ήταν φυγόδικος, βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος, ενώ ο συγκατηγορούμενος του Θεοδώρου είναι φυγόδικος και διαμένει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας σύμφωνα με τον δικηγόρο του, χωρίς να έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Η δίκη συνεχιζόταν μέχρι αργά εν αναμονή της απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ