Πέμπτη 5 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυση γονέων για τον θάνατο της τρίχρονης κόρης τους στο νοσοκομείο

Κηδεύτηκε χτες στο χωριό του πατέρα του, Κομπωτή Αιτωλοακαρνανίας, το τρίχρονο κοριτσάκι που κατέληξε το περασμένο Σάββατο στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά τη διακομιδή του από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου νοσηλευόταν επί δέκα μέρες. Ακόμη όμως δεν δόθηκε απάντηση σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατό του.

Το άτυχο κοριτσάκι παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια, χωρίς να έχει διαπιστωθεί η αιτία που την προκάλεσε, ενώ και η νεκροψία - νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε δεν έδειξε κάποια σαφή αιτία.

Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, οι γονείς του παιδιού υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για πιθανά ιατρικά λάθη ή παραλείψεις των γιατρών, που είχαν ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια του παιδιού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η τρίχρονη εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο, πόνο στο χέρι και πυρετό. Στις 30 Απρίλη η υγεία του παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία και διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο», στη μονάδα εντατικής Παίδων. Λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Κατά τη νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ, δεν βρέθηκε σαφής αιτία θανάτου, όμως διαπιστώθηκε πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα στη σορό του παιδιού. Το επόμενο διάστημα αναμένονται αποτελέσματα και από τις ιστολογικές εξετάσεις, που ίσως βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το υπουργείο Υγείας ζήτησε πλήρη διερεύνηση της ιατρικής αντιμετώπισης.

Η ιατροδικαστής, που ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, δεν αποκλείει το παιδί να είχε προσβληθεί από τη νόσο Kawasaki ή ακόμα και ο θάνατός του να οφείλεται σε πρόσφατη νόσηση από COVID-19.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ