Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Καθορίζουν τα επόμενα βήματα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Αύριο Τετάρτη κοινή συνεδρίαση των Σωματείων στη Χαλκίδα

Από την πρόσφατη δράση της Επιτροπής Αγώνα Γυναικών
Από την πρόσφατη δράση της Επιτροπής Αγώνα Γυναικών
Σε κοινή συνεδρίαση προχωρούν αύριο Τετάρτη στη Χαλκίδα τα Σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 6 Μάη, μετά από αίτημα της κυβέρνησης και του ειδικού εκκαθαριστή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έδωσε αναβολή μέχρι τις 17 Ιούνη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία κατά της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων. Αυτό είχε ως συνέπεια να διατηρηθεί το «πάγωμα» των ομαδικών απολύσεων και να κερδίσουν οι εργαζόμενοι κι άλλο πολύτιμο χρόνο για την οργάνωση του αγώνα τους.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι λίγες ώρες πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων η κυβέρνηση επιχείρησε να παγιδεύσει τους εργαζόμενους και τα Σωματεία, καταθέτοντας μία υποτιθέμενη νέα πρόταση, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεσή τους. Τα Σωματεία απέρριψαν το νέο εκβιαστικό δίλημμα της κυβέρνησης και ζήτησαν να εκδικαστούν κανονικά τα ασφαλιστικά μέτρα.

Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας, μετά και την αναβολή στο δικαστήριο κάλεσε τους εργαζόμενους να διατηρήσουν την ενότητά τους και με αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ προχωρούν αύριο Τετάρτη στην κοινή συνεδρίαση, ώστε να διαμορφώσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη συνέχεια και τις προτάσεις που θα καταθέσουν στους εργαζόμενους στις Γενικές Συνελεύσεις.

Διασκέδασαν δυναμώνοντας τους αγωνιστικούς τους δεσμούς

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο τους και τις παραδόσεις τους, να διασκεδάσουν και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τους αγωνιστικούς τους δεσμούς είχαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους, με τη νέα δράση για παιδιά που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής στο πάρκο Μαλέρδου στη Λάρυμνα η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ.

Συνεχίζοντας τις πολύμορφες δράσεις για την οργάνωση και στήριξη του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία και στα σπίτια τους, η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις να συγκεντρωθούν για μία ακόμη φορά τρεις γενιές ανθρώπων που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τη ΛΑΡΚΟ. Δεκάδες παιδιά, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες άφησαν για λίγες ώρες στην άκρη τα προβλήματα, τις έγνοιες και την ανασφάλεια που έχει γεμίσει την περιοχή η διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας για τον τόπο τους παίζοντας.

Εστειλαν παράλληλα μήνυμα αποφασιστικότητας για συνέχιση του αγώνα ώστε να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να συνεχιστεί η ενιαία λειτουργία της, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να μη χάσουν τα σπίτια τους οι εργαζόμενοι που μένουν στον οικισμό του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ