Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών!

Με μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο το απόγευμα στο λιμάνι Aλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα απάντησαν κάτοικοι της περιοχής, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες από όλη την Κέρκυρα στη σύμβαση παραχώρησης σε ιδιώτη των λιμανιών Αλύπας και Μπενίτσων. Την κινητοποίηση οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας μετά από κοινή σύσκεψη για την ανάληψη πρωτοβουλιών ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος και απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο.

Οι διοργανωτές κατήγγειλαν την επιχείρηση τρομοκράτησης των διαδηλωτών από κρατικούς και τοπικούς φορείς που επιστράτευσαν Αστυνομία, Λιμενικό και Ασφάλεια για τα συμφέροντα του επενδυτή.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέδειξε ότι σκοπός της ιδιωτικοποίησης είναι η κερδοφορία του επενδυτή, σε βάρος του λαού της περιοχής. Ως παράδειγμα άλλωστε έφερε ότι στο αντίστοιχο λιμάνι στις Μπενίτσες ο επενδυτής κατασκευάζει καταστήματα ανταγωνιστικά προς τους ντόπιους αυτοαπασχολούμενους. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «για να τα κονομήσουν 2-3 μένουν 150 χωρίς ψωμί», αναφερόμενος στις δυσμενείς επιπτώσεις και για τους ψαράδες της περιοχής, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στα σκάφη αναψυχής.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βασίλης Αρμενιάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, για να υποστηρίξει ότι διαχρονικά η πολιτική που εφαρμόζεται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις στον πρωτογενή τομέα είναι αυτή που έχει οδηγήσει στον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο στην Κέρκυρα από τις 30.000 τόνους λαδιού που παράγονταν πριν από λίγα χρόνια, σήμερα δεν παράγονται πάνω από 12.000.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Θόδωρος Γουλής, κάτοικος της περιοχής και πρώην περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που κατήγγειλε την προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης ψαράδων και κατοίκων από στελέχη του Λιμενικού και του δήμου καλώντας τους συγκεντρωμένους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ