Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ τη χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου, που καταδικάζει 9 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, επειδή κινητοποιήθηκαν τον Οκτώβρη του 2020, διεκδικώντας ασφαλή μέτρα λειτουργίας του σχολείου τους απέναντι στην πανδημία.

Καταγγέλλοντας την απόφαση που επιβλήθηκε στους μαθητές, σημειώνει ότι αποδεικνύεται «για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Στόχος τους η τρομοκράτηση των μαθητών, αλλά και όσων άλλων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη ζωή χωρίς δικαιώματα», σημειώνει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Δίκασαν τους μαθητές σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα», υπογραμμίζει η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ κυβερνήσεις των μαθητοδικείων φέρουν μεγάλες ευθύνες».

Ακόμα, σημειώνει πως «οι καταδικαστικές αποφάσεις των "μαθητοδικείων" και τα όποια άλλα τρομοκρατικά μέτρα δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών» και καλεί τον λαό «να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, να κάνει δική του υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, ζητώντας τον τερματισμό κάθε δίωξης. Μαζικά και οργανωμένα να απαιτήσει και να επιβάλει να σταματήσουν οι διώξεις και να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι μαθητές αγωνιστές. Να απατήσει κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών».

Την καταδίκη της δικαστικής απόφασης εξέφρασε και η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αγρινίου που πρόσφατα, και εγγράφως, είχε απαιτήσει να παρθούν πίσω οι διώξεις κατά των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ