Τετάρτη 18 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέες συγκρούσεις στην Ανατ. Ιερουσαλήμ

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν το βράδυ της Δευτέρας οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις τον χώρο κηδείας του 23χρονου Παλαιστίνιου Ουάλιντ αλ Σαρίφ, που είχε τραυματιστεί θανάσιμα στην Πλατεία των Τεμενών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ πριν τρεις βδομάδες.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων που επακολούθησαν της επίθεσης των Ισραηλινών αστυνομικών, τραυματίστηκαν πάνω από 70 Παλαιστίνιοι και 50 άλλοι συνελήφθησαν.

Από την πλευρά της η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για 15 συλλήψεις στη διάρκεια «βίαιων ταραχών», τις οποίες προκάλεσαν κάποιοι άνθρωποι «που πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, τούβλα και άλλα βαριά αντικείμενα» εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας τραυματίζοντας έξι αστυνομικούς.

Αργότερα χτες το πρωί οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι επιχειρήθηκε επίθεση με μαχαίρι εναντίον στρατιωτών στην είσοδο της Ναμπλούς στη βόρεια Δυτική Οχθη, πως ο δράστης τραυματίστηκε στο πόδι από ισραηλινά πυρά.

Οι νέες αυτές συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν σε μία ήδη άσχημα τεταμένη περίοδο λόγω της όξυνσης της βίας από τη μεριά των κατοχικών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ