Τετάρτη 25 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Περιοδεία Σολτς στην Αφρική

Ο Ολαφ Σολτς χαρακτήρισε επιτυχή την εκπαιδευτική αποστολή «Gazelle» του γερμανικού στρατού (Bundeswehr) στον Νίγηρα και εκτίμησε ότι απαιτείται να δοθεί «συνέχεια», κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του καγκελάριου της Γερμανίας στη χώρα της δυτικής Αφρικής χτες Δευτέρα. Ο Γερμανός αξιωματούχος επισκέφθηκε τη Σενεγάλη την Κυριακή και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην ήπειρο στη Νότια Αφρική. Χτες συνάντησε τα σχεδόν 200 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του στη βάση τους στην Τιλιά, όπου εκπαιδεύουν στρατιωτικούς του Νίγηρα με διακηρυγμένο στόχο «την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στην περιοχή».

Εκρινε πως η αποστολή του γερμανικού στρατού στον Νίγηρα είναι σημαντική, όσο και επικίνδυνη, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι θα πρέπει να παραταθεί αφού εκπνεύσει η εντολή της, στα τέλη του 2022.

Ο Πρόεδρος του Νίγηρα Μοαμέντ Μπαζούμ από την πλευρά του δήλωσε πως θα καλωσόριζε την παράταση της γερμανικής αποστολής, μιλώντας επίσης για «επιτυχίες». Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις «μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στις υποδομές, με την κατασκευή αεροδρομίων και κτιρίων».

Η γερμανική στρατιωτική δύναμη εντάσσεται στην ευρύτερη στρατιωτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που επί της ουσίας είναι ο φύλακας των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων στον σφοδρό ανταγωνισμό στη μαύρη ήπειρο με την Κίνα, τη Ρωσία και άλλους ανταγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ