Σάββατο 4 Ιούνη 2022 - Κυριακή 5 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις υγειονομικών στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία

Μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν υγειονομικοί στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, οι απεργίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στα 6 πανεπιστημιακά νοσοκομεία του κρατιδίου (Ντίσελντορφ, Κολονία, Ααχεν, Εσσεν, Μιούνστα, Βόννη), με πάνω από 2.000 απεργούς.

Το συνδικάτο Ver.di είχε δώσει 100 μέρες προθεσμία στους εργοδότες για να μπουν σε διαπραγματεύσεις, η οποία έληξε την 1η Μάη.

Μετά από ψηφοφορία των μελών του συνδικάτου για απεργία διαρκείας ή όχι, τα μέλη αποφάσισαν με 98% για δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες διαρκείας.

Η απεργία ξεκίνησε στις 4 Μάη και συνεχίζεται μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων και των εκπαιδευόμενων στα 6 πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους που υπάγονται στον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και όχι εργαζόμενοι των θυγατρικών εταιρειών, που έχουν εισχωρήσει στον χώρο της Υγείας και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, καθώς υπάρχουν διαφορετικές συμβάσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

- Καθορισμό ελάχιστων επιπέδων στελέχωσης προσωπικού στις κλινικές και στους άλλους κλάδους και τμήματα των νοσοκομείων, συμφωνία για διαδικασία προσδιορισμού στρεσογόνων καταστάσεων και αντίστοιχες ρυθμίσεις για την εξίσωση του φόρτου εργασίας εάν δεν τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (οι λεγόμενοι κανονισμοί κυρώσεων).

- Περισσότερο χρόνο και ποιότητα στην εκπαίδευση - για εκπαιδευόμενους και πρακτικούς εκπαιδευτές.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει 100 δισ. ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και όχι για την Υγεία.

Την αλληλεγγύη και στήριξη στους απεργούς έχει εκφράσει με παρεμβάσεις της η Επιτροπή Αγώνα Ντίσελντορφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ