Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Διπλά εγκαίνια

Εγκαινιάζεται στις 4 του Μάρτη (8μμ) στο πολιτιστικό συγκρότημα «ARTOWER AGORA» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία) στον 4ο όροφο, έκθεση ζωγραφικής της Καλλιόπης Λέρτα με τίτλο: «Βλέμματα».

Οπως σημειώνει η Ντιάνα Αντωνακάτου, «η παρέμβαση στο ρεαλιστικό καθοριστικό σχήμα της φιγούρας, αυτές οι επίθετες διαχεόμενες χρωματικές επικαλύψεις, που με οργανική εκπόρευση περιτρέχουν, εισδύουν, διαπερνούν και καταλύουν τη λογική της αφήγησης, είναι δυνάμεις αυθύπαρκτες, πρωτογενείς και μυστηριακές». Στα έργα της η Κ. Λέρτα, προσθέτει η Ρένα Ανούση - Ηλία, «γνωρίζει πώς να ισορροπεί ανάμεσα στη μη συμβατική αναπαράσταση, καθώς και στην πνευματική εμπειρία της μορφής του γυμνού ή της νεκρής φύσης, που συλλαμβάνονται συμβολικά... Στις γυναικείες μορφές υπάρχει μια παράφορη, γεμάτη συναίσθημα αγάπη, ένας πόνος. Μια θλίψη, ένας ρεμβασμός, μια εγκαρτέρηση που σκιρτά κάτω από την πίεση, μια εσωτερική ανάγκη που τείνει να κυριεύσει το χώρο του πίνακα και να παίξει με το φως χωρίς μάταιη ευγλωττία και το χρώμα χωρίς κανένα ψεύτικο πάθος».

Στον ίδιο χώρο, στον 6ο όροφο, εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Καίτης Συμεωνίδου με τίτλο «Αρωμα καλοκαιριού». «Υπάρχουν ζωγράφοι», σημειώνει η Ευρυδίκη Τρισόν - Μιλσανή, «που επιμένουν στην "κανονική", τη ρεαλιστική απόσταση και το έργο τους είναι ένα ποίημα στην ομορφιά του κόσμου. Τέτοια είναι και η τέχνη της Καίτης Συμεωνίδου. Πράγματα κοινά, αλλά πόσο αγαπημένα! Τα βότσαλα, οι βάρκες, οι φραγκοσυκιές, το άρωμα καλοκαιριού: όλα αυτά που θέλουμε να βλέπουμε ατελείωτα...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ