Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Να μην πληρώσουν οι δημότες και τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια στις υπηρεσίες του δήμου

«Να μην πληρώσουν οι δημότες και τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια στις υπηρεσίες του δήμου με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών» ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου με Ερώτηση που κατέθεσε προς τη δημοτική αρχή.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αφού επισημαίνει πως «η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της απελευθέρωσης - ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας, με τη λεγόμενη "πράσινη μετάβαση", την απολιγνιτοποίηση και τη μετατροπή της Ενέργειας σε χρηματιστηριακό εμπόρευμα, είχε αποτέλεσμα την εκτίναξη του κόστους της», αναδεικνύει πως η ακρίβεια από τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια, εκτός από τα λαϊκά νοικοκυριά, απειλεί και τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

«Κατά γενική ομολογία οι δήμοι έχουν να αντιμετωπίσουν τον διπλασιασμό του κόστους στην ενεργειακή κατανάλωση, με αποτέλεσμα τις μεγάλες δυσκολίες στη λειτουργία τους. Δημοτικές υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα, σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις και ΔΕΥΑΜΒ καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω σε σχέση με προηγούμενες χρονιές», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο ερωτά τη δημοτική αρχή: «Τι θα κάνει για να μη μεταφερθούν οι ανατιμήσεις μέσω των ανταποδοτικών τελών στους δημότες, που ήδη "πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο" και να μην υπάρχει υστέρηση σε προγραμματισμένα έργα και υπηρεσίες; Τι πρωτοβουλίες θα πάρει για την πλήρη κάλυψη των υπέρογκων λειτουργικών δαπανών του δήμου λόγω των ανατιμήσεων στην Ενέργεια από τον κρατικό προϋπολογισμό;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ