Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Συγκροτείται Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Στηρίζει τα αιτήματα κατοίκων και φορέων η δημοτική αρχή

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή τους συγκρότησαν προχτές εκπρόσωποι φορέων της Δημοτικής Ενότητας Ρίου του δήμου Πατρέων, μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε η αγωνιστική δημοτική αρχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ενώ το «παρών» έδωσε και ο αντιδήμαρχος Πάτρας Νίκος Ασπράγκαθος, που στην τοποθέτησή του εξέφρασε την αντίθεση της δημοτικής αρχής στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν διαμορφώσει νομοθετικό πλαίσιο ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή κερδοφορία των επιχειρήσεων λειτουργίας ΑΠΕ, την ίδια ώρα που αυξάνεται η ενεργειακή φτώχεια, με αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι να μένουν στο σκοτάδι.

Εξήγησε ότι με τους συγκεκριμένους νόμους δίνεται η δυνατότητα να εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες κοντά σε κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και υποβαθμίζοντας το περιβάλλον. Και υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή διεκδικεί την κατάργηση των περιβαλλοντοκτόνων νόμων και όλων των σχετικών διατάξεων, παλεύοντας για την προστασία του φυσικού πλούτου.

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών εξέφρασαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των φορέων. Σ' αυτόν τον αγώνα θα έχουν τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, τόνισε ο Ν. Ασπράγκαθος.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο αντιδήμαρχος ΔΕ Ρίου Βαγγέλης Κατσακούλης και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων: Αραχωβίτικων, Σοφία Μητρούλια. Ψαθοπύργου, Παναγιώτης Κολοκυθάς. Δρεπάνου, Βασίλης Σακελλαράκης. Αγ. Βασιλείου, Βασίλης Σταματόπουλος. Αργυράς, Ανδρέας Μπασκούτας. Πιτίτσας, Γιάννης Αλεξόπουλος. Ακόμα, ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Σωτήρης Κόρας, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσελέικων Νίκος Γκλαβάς, Νίκος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Δαλιάνης και Χαράλαμπος Λούτας, και ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Ενέργειας του δήμου Πάτρας, Χρήστος Κωτσόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ