Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Την τελευταία της πνοή άφησε προχτές το βράδυ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, Ζέτα Αιμιλιανίδου. Νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο «Υγεία» στην Αθήνα, μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.

ΝΤΑΚΑ.-- Χτες τέθηκε τελικά υπό έλεγχο η πυρκαγιά που μαινόταν στην αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων «BM Container Depot» στη Σιτακούντα του Μπανγκλαντές. Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο, μετά από ισχυρές εκρήξεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων. Εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα η αιτία της φωτιάς, αλλά «δεν βρήκαμε κανένα βασικό μέτρο πυρασφάλειας (...) Υπήρχαν απλά κάποιοι πυροσβεστήρες. Τίποτα άλλο. Δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες αποθήκευσης επικίνδυνων χημικών ουσιών».

ΑΓΚΥΡΑ.-- Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία ξεκινά σήμερα ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Σύμφωνα με τουρκική ανακοίνωση θα συζητηθεί «όλο το φάσμα των σχέσεων» των δύο χωρών, καθώς και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να ενισχυθεί αυτή η σχέση, ενώ «οι δύο ηγέτες αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ