Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ανεβάζουν ρυθμούς για τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση

Στις 24 Ιούνη στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού από όλη τη χώρα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι περιφερειακές συσκέψεις και οι πρωτοβουλίες των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την οργάνωση και επιτυχία της πανελλαδικής τους κινητοποίησης στις 24 Ιούνη, που θα γίνει στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις τους και επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτοντας τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Ειδικότερα απαιτούν: «Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Επίσης, κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης και μεταξύ άλλων περιφερειακή σύσκεψη των διοικήσεων των συνταξιουχικών οργανώσεων της Ηπείρου πραγματοποιήθηκε χτες στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Εισηγητικές παρεμβάσεις έγιναν από τον Παντελή Τάτση, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ, και τον Λέανδρο Μάκα, οργανωτικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη άμεσης αύξησης των συντάξεων για να αντιμετωπιστεί το κύμα της ακρίβειας, ενώ από πολλούς επισημάνθηκε ότι η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία πέρα από το «φόρτωμα της λυπητερής» στον λαό εγκυμονεί ευρύτερους κινδύνους γενίκευσης του πόλεμου, με αρνητικές συνέπειες στους λαούς της περιοχής. Τέλος αποφασίστηκαν τις επόμενες μέρες εξορμήσεις σε γειτονιές και επικοινωνία με το μητρώο μελών σε κάθε νομό, για τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων συνεχίζεται ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή στις 10.30 π.μ.:

-- Στην Κοζάνη η σύσκεψη της Δυτικής Μακεδονίας, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με τη συμμετοχή σωματείων από Κατερίνη, Λιτόχωρο, Βέροια, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Νάουσα, Καστοριά, ΟΤΑ και ΔΕΗ.

-- Στη Λάρισα η σύσκεψη της Θεσσαλίας, στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή σωματείων από Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φάρσαλα, Τύρναβο και Ελασσόνα.

Την Τρίτη 14 Ιούνη, τέλος, θα γίνει η περιφερειακή σύσκεψη στην Κρήτη, στα Χανιά στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή σωματείων από Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Αγιο Νικόλαο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ