Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μπαράζ εκδικητικών απολύσεων σε χώρους δουλειάς

«Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου», απαντούν τα συνδικάτα

Την απόλυση εργαζόμενου και μέλους του από την εταιρεία «Diakinisis» καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Το Σωματείο κάνει λόγο για τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση ενός εργαζόμενου που εκτός από μέλος του ήταν και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στις τελευταίες εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου στην εταιρεία. Η εργοδοσία «προχώρησε στην απόλυση του εργαζόμενου σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρείας με συλλογικές αποφάσεις βάζουν μπροστά την αγωνιστική διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς, για καλύτερες συνθήκες εργασίας και διεκδίκηση μέτρων προστασίας από την ακρίβεια στα καύσιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης», σημειώνει το Σωματείο. Απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να γυρίσει ο συνάδελφός τους στη δουλειά. «Να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν συνάδελφο μόνο του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας», τονίζει.

Την απόλυση εργαζόμενης με το πρόσχημα της μη ανανέωσης σύμβασης καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ιστοσελίδα «alfavita.gr». Η εργαζόμενη πρόκειται να απολυθεί τις επόμενες μέρες, καθώς η εργοδοσία της έχει ανακοινώσει προκαταβολικά πως η τρίμηνη σύμβασή της δεν θα ανανεωθεί. «Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση της εργοδοσίας να μην ανανεώσει τη σύμβαση της εργαζόμενης γνωστοποιήθηκε μόλις λίγες μέρες μετά τη διεκδίκηση πληρωμής των Σαββατοκύριακων από όλους και όλες μας», τονίζει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Οι εργαζόμενοι με την ομόφωνη απόφασή τους διεκδικούν να πάρει πίσω η εργοδοσία την αναιτιολόγητη απόφαση της απόλυσης της δημοσιογράφου και να προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου. Την αποφασιστική και συντονισμένη δράση των εργαζομένων τόσο για να σταθούν αλληλέγγυοι στη συνάδελφό τους όσο και για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους χαιρετίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Να ανακληθεί η προκλητική, εκδικητική, λόγω της πολιτικής του δράσης, απόλυση εργαζόμενου από την ελλιπέστατη Τεχνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, απαίτησε με παρέμβασή του στη διοίκηση το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού. Οπως επισημαίνει το συνδικάτο, με την αλλαγή του εργολαβικού συνεργείου στην Τεχνική Υπηρεσία λειτουργίας και συντήρησης του νοσοκομείου, ο νέος εργολάβος δεν επαναπροσέλαβε εργαζόμενο (που εργαζόταν στον χώρο για ένα χρόνο), με την αιτιολογία ότι «δεν τον θέλουν εδώ» (!),δηλαδή ότι είναι ανεπιθύμητος λόγω της πολιτικής του δράσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συνεχιστεί η ανανέωση της σύμβασης. «Η στοχοποίηση του συναδέλφου για την πολιτική του δράση, από όσους "δεν τον θέλουν εκεί", στοχεύει στο να σωπάσουν οι φωνές που ζητούν τη στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τις υπόλοιπες ειδικότητες που συντηρούν το νοσοκομείο», τονίζει το σωματείο, απαιτώντας την επαναπρόσληψή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ