Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μέτρα ανακούφισης απαιτούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές

Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε χτες η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποίησε χτες η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), διεκδικώντας μέτρα για μια σειρά οξυμένα προβλήματα του κλάδου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σήμερα από κατά τόπους Ενώσεις σε ΔΟΥ και Περιφέρειες της χώρας.

Στην κινητοποίηση μίλησαν εκπρόσωποι της ΕΦΕΕΑ, καθώς και ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές βγάζει στον δρόμο το γεγονός ότι όπως και όλος ο λαός έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, λόγω της ακρίβειας που τους έχει γονατίσει.

Επιπλέον, όπως σημειώνει η ΕΦΕΕΑ, «από τον Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα οι απανωτές ΠΝΠ και οι εκατοντάδες κρυπτογραφημένες εγκύκλιοι μας έκλεισαν κυριολεκτικά στα γραφεία μας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το "κερασάκι" των myDATA, συνοδευόμενα με πολλά λειτουργικά προβλήματα και αστοχίες».

Μάλιστα, στα σοβαρά αυτά προβλήματα του κλάδου οι συνδικαλιστικές ηγεσίες «είναι απούσες», αναφέρει η ΕΦΕΕΑ, η οποία στον αντίποδα καλεί τους φοροτεχνικούς να δυναμώσουν τον αγώνα για μέτρα όπως: Αναβολή της υποχρεωτικότητας των myDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023, με αρχικό στάδιο την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, παράταση στην υποβολή των εσόδων myDATA για το 2021 έως 31/12/2022, καμία επιβολή προστίμου για αποκλίσεις η τυπικές παραβάσεις στην υποβολή των myDATA, παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022. Απαιτούν επίσης: Να καθιερωθεί και να θεσμοθετηθεί η άδεια ασθενείας του λογιστή (και άδεια μητρότητας για τις λογίστριες), με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες, και ο μήνας Αύγουστος περίοδος αδειών για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων, και τέλος επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, για να πάρουν ανάσα από τον οικονομικό στραγγαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ