Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥΝ
Σήμερα η σύσκεψη ενάντια στην ανοχή στα ναρκωτικά

Τα Παραρτήματα Αθήνας του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) απευθύνουν κάλεσμα σε φορείς, ενώσεις και συλλόγους να πάρουν θέση και να συνυπογράψουν ψήφισμα σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Να συμπορευτούν με τα αιτήματα του ΕΣΥΝ και να παλέψουν μαζί του ώστε όχι μόνο να βοηθηθούν οι ήδη τοξικοεξαρτημένοι και οι οικογένειές τους, αλλά και για να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε να πάψει να ανακυκλώνεται και να μεγεθύνεται το πρόβλημα της χρήσης και εξάρτησης.

Σήμερα καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Βεραντζέρου 1, 4ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος), «ώστε να αποφασίσουμε από κοινού τις πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε μπροστά σε αυτήν την επικίνδυνη τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για ολόκληρη την κοινωνία εξέλιξη, που ναρκοθετεί την πρόληψη και την θεραπεία».

Ενδεικτικά στο ψήφισμα - κείμενο υπογραφών για την έναρξη λειτουργίας των ΧΕΧ εκφράζεται ότι «δεν δεχόμαστε να γίνουμε συνεργάτες στο έγκλημα συντήρησης του κοινωνικού θανάτου συνανθρώπων μας.

Μέσα σε δωμάτια όπου η χρήση ουσιών και το εμπόριό τους ενισχύονται, σβήνοντας κάθε αμφιθυμία και ελπίδα για αλλαγή. Εκεί όπου βαφτίζονται "ελευθερία" το κενό, η δυστυχία, η απομόνωση, η υποταγή, και "δικαίωμα" η αποχή από τη ζωή και η προσφορά χώρου στον θάνατο. Εκεί όπου το θεραπευτικό προσωπικό καλείται να αγκαλιάσει μια συμπεριφορά την οποία εκπαιδεύτηκε να αλλάξει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ