Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
UEFA NATIONS LEAGUE
Εξασφάλισε πρωτιά και άνοδο η Εθνική

Την πρωτιά στον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League και την άνοδο στη 2η κατηγορία εξασφάλισε και μαθηματικά η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των αγώνων, κάνοντας το 4 στα 4 στον όμιλο με τις νίκες της στον Βόλο, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με 3-0 επί της Κύπρου (Μπακασέτας 9', Παυλίδης 20', Λημνιός 48') και με 2-0 επί του Κοσόβου (Γιακουμάκης 71', Μάνταλος 99').

Χάρη δε στην εξασφάλιση της πρωτιάς η Εθνική θα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2024 μέσω των μπαράζ του Nations League, αν δεν τα καταφέρει μέσω των προκριματικών, που θα ξεκινήσουν τον Μάρτη του 2023.

Πέρα από τα πρακτικά αυτά οφέλη, η Εθνική μετράει ως κέρδος και τη συνολική εικόνα της στους τέσσερις αυτούς αγώνες για το Nations League, στους οποίους όχι μόνο πέτυχε ισάριθμες νίκες αλλά και χωρίς να δεχτεί γκολ, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη των προσδοκιών για τις μελλοντικές υποχρεώσεις.

Η γενική ικανοποίηση πάντως επισκιάστηκε σε έναν βαθμό από τον σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Λημνιού, ο οποίος στο φινάλε του αγώνα με την Κύπρου υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός δράσης για ένα εξάμηνο.

  • Η βαθμολογία του ομίλου μετά από 4 αγώνες: Ελλάδα 12, Κόσοβο 6, Κύπρος 2, Βόρεια Ιρλανδία 2.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ